10 spørsmål med Exploding Head Syndrome

0
Skrevet av:
Publisert 9:00 28 October, 2013

EHS_foto Morten Espeland

Et av de mest spennende nye bandene i Norge er Exploding Head Syndrome som nyss slapp platen Disciples Of Reason. En pen samling musikk i skjæringspunktet mellom punk og hardcore. Vi serverte 10 spørsmål til en av herrene i orkesteret.

1. Hvem er du og hva skjer?

Jeg er Morten. Låtskriver og gitarist i Exploding Head Syndrome. Her skjer det dog ikke så altfor mye. Nyter en kaffe på morgenkvisten og prøver så godt jeg kan å bli kvitt morratrynet.

2. Låten eller artisten som dro deg etter håret inn i den tunge rocken?

Det var midten av 90-tallet. Jeg var 15 år og spilte i et hardcoreband. Det var min første konsert noensinne, og vi skulle varme opp for, da relativt ukjente, Refused. De hadde selvfølgelig et stort navn innen hardcoren, men langt fra allmennkjent som i dag. Jeg vet ikke hvor mange som kan ha vært der. Kanskje en 50-60 stk, men det var den råeste konserten jeg har opplevd. Og jeg tror det var låten Coup d’etat som dro meg med videre ned rockens mørke gater.

3. Hva er det rareste/ekleste du har blitt servert av mat som artist?

Vi er dessverre ikke bortskjemt med å bli servert mat når vi spiller så det går for det meste i øl for vår del. Men mener å huske at det var noe råtten frukt en gang.

4. Hvem er den kuleste rockestjernen du har møtt?

Hellraizer Zahl fra Kaizers Orchestra. Kul fra topp til tå.

5. Hvem er den kjipeste rockestjernen du har møtt?

Har ikke møtt på så mange kjipe rockestjerner enda, men satser på å møte på flere kjipe folk i fremtiden.

6. Kiss eller Metallica, og hvorfor?

Ai. Her er jeg litt splitta. Er svak for den catchy rocken til Kiss, dog ikke til platåskoene. Metallica har jeg vokst opp med, men datt av toget på slutten av 90-tallet. Men tror jeg må gå for \m/etallica.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Refused – Rather Be Dead (for lett??)
Gallows – Abandon Ship
Linda Lyndell – What A Man (litt heder må jeg jo få).

8. Hvor irriterende er det at folk har sluttet å kjøpe plater?

For større band så vil nok ikke denne streaming-epoken ha så altfor stor innvirkning. Men for mindre kjente band, som oss, så er vi avhengige av å selge plater for å kunne ha råd til å spille inn flere plater. Jeg tror at vi til nå har kanskje fått inn 100 kr fra Spotify. Det sier seg selv at det ikke er noe business. Så støtt opp om de artistene du liker og kjøp musikken. Fysisk.

9. Hva er din våteste drøm som musiker?

Min våteste drøm.. hmm. Å lage musikk som inspirer andre. Om det er 1. eller om det er 1000 er ikke så viktig for meg. Og selvfølgelig å kunne dra verden over for å spille utsolgte konserter. De to går vel ganske hånd i hånd.

10. Hva er høydepunktet i karrieren så langt?

Vår siste utgivelse Disciples of Reason. Det er kult at vi har fått såpass gode tilbakemeldinger på albumet, og så krysser vi fingerene for at det leder videre til nye høydepunkter.

Sjekk videoen til Black Gold fra debuten under.

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Exploding Head Syndrome"