10 spørsmål med Bjørnar fra Vulture Industries

0
Skrevet av:
Publisert 9:04 23 September, 2013

Vulture Industries 2012

Vulture Industries er snart klar med sitt beste album så langt, og vi har fått Bjørnar (med repet) til å svare oss på det vi lurer på.

Vulture Industries kan være litt vanskelig å skjønne med sin ikke helt standardiserte metal og sin teatralske tilnærming til sitt eget image og sceneshow. Men med bandets nye album The Tower som slippes fredag er det på tide å gi gribbene en sjanse. Strålende progressiv metal fra ene enden til andre enden. Vi sendte våre 10 spørsmål til Bjørnar Nilsen som også er en kjent produsent for andre band.

1. Hvem er du og hva skjer?

Bjørnar Nilsen, vokalist i Vulture Industries. Vi slipper vår tredje plate «The Tower» 27. september, så vi er vel på en slags misjoneringsrunde i forbindelse med det.

2. Låten eller artisten som dro deg etter håret inn i den tunge rocken?

Det begynte så vidt å nappe i rockefoten da sønnen til en venninne av min mor hadde glemt igjen en kassett med Def Leppard – Hysteria i spilleren på min mors bil. Når jeg litt senere, i åtteårsalderen, oppdaget Alice Cooper var jeg solgt. Han var gjerne ikke på noen kunstnerisk høyde i 1989, men det teatralske uttrykket gjorde stadig inntrykk på en liten sneip.

3. Ville du smakt på menneskekjøtt om du fikk det servert dandert med alskens tilbehør?

Det kommer litt an på hvem du har planer om å servere. Eksempelvis ser jeg for meg at skinka til Justin Bieber gjerne kunne gjort bedre nytte for seg med litt bearnaise og poteter mens det samme stykket fra Keith Richards nok er i overkant seigt og gjerne smaker litt kjemisk.

4. Hvem er den kuleste rockestjernen du har møtt?

Helge Jordal

5. Hvem er den kjipeste rockestjernen du har møtt?

Vi hadde allerede spilt, så han var ikke direkte kjip mot meg personlig, men jeg fant det ganske spesielt av Dan Svanø med band som syntes det var god stil å spille ekstranummer i opp mot to timer på overtid på en festival i Romania. Svenske Shining som skulle på etterpå og ble spillende for et publikum som hadde sovnet eller gått hjem var ikke veldig begeistret.

6. Kiss eller Metallica, og hvorfor?

Kan jeg få blande? Jeg kunne veldig godt tenke meg å se Lars Ulrich og Gene Simmons forsøke å samarbeide,

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Først: Tom Waits – Dirt in the ground for å sette litt god begravelsesstemning.
Deretter: Alice Cooper – I love the dead for å få stemningen til å skurre litt. Eventuellt live versjonen av Were you there when they crucified my lord med Diamanda Galas.
Til slutt Monster Magnet – Powertrip for å avslutte og senke skuldrene. I’m never gonna work another day in my life. The gods told me to relax. They said I’m gonna be fixed up right!

8. Hvor irriterende er det at folk har sluttet å kjøpe plater?

Ca. like irriterende som mengden med folk som synes det er absolutt nødvendig å stå helt inntil bagasjebåndet og vente på bagasjen på flyplassen og dermed blokkere tilgangen for alle andre. Ikke fatalt, men jævlig unødvendig. Når det er sagt er jeg ikke helt sikker på at folk har sluttet å kjøpe plater selv om norske medier er veldig glade i profetier om CD-ens død.

9. Hva er din våteste drøm som rockemusikant?

Jeg er ganske begeistret for dårlige ordspill, så jeg går og brygger på en drøm som innebærer en skikkelig «album launch».

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

“If film director Tim Burton was to make a new movie linked to metal, Vulture Industries would be the band to write the soundtrack.” – Sitat “Lords Of Metal” lordsofmetal.nl

Pyro takker og bukker og heier på Vulture Industries. Sjekk for all del låten The Tower under. Meget bra.

vultureindustriestower

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Bjørnar fra Vulture Industries"