– Ikkje i rumpa, Odd! Ikkje i rumpa!

2
Skrevet av:
Publisert 17:45 22 august, 2012

Filmbonanzas Vegard Larsen kårer de tre kleineste norske filmreplikkene i Hallo P3.

Foto: NRK

Norsk film er opplevelser, norsk film er spenning, norsk film er drama og norsk film er dialog du vanligvis ikke finner andre plasser enn nettopp i norsk film.

For selv om den norske filmbransjen har høstet lovord både nasjonalt og internasjonalt de siste par årene, har det ikke alltid vært slik. Lenge har norske spillefilmer båret preg av en unaturlig og ufrivillig morsom dialog.

Programleder i Filmbonanza på NRK, Vegard Larsen, gir Hallo P3s lyttere de tre flaueste norske filmreplikkene de siste ti årene. Og det er ingen “hvemsomhelst” vi finner på rollelista, både storheter som Pia Tjelta og Fridtjov Såheim er representert på Larsens liste.

Hør replikkene her:

Vegard 1

Tredjeplassen går til den norske spillefilmen Lønsj fra 2008, i rollen som Heidi finner vi Pia Tjelta som i en av filmens scener ytrer følgende:

“Ikkje i rumpa, Odd! Ikkje i rumpa!”

BLI VENN MED HALLO P3 PÅ FACEBOOK

Neste sitat på lista er hentet fra filmen Izzat,  som ifølge Larsen er Norges første gangsterfilm. I rollen som skurken Saddiq finner vi skuespiller Daud Mirza som lirer av seg følgende kraftsalver:

“Hey, vi ekke her for å spelle, kom igjen a gutta. Kula, jeg vil kjøpe.

Den tidligere Dagbladet-anmelderen mener enkelte regissører glemmer å speile virkeligheten når de skriver manus.

– Det er jo ingen som avbryter hverandre i norsk film, det er det jo i virkeligheten, i tillegg holder man lange monologer til hverandre noe som føles ganske kleint og falskt, sier Larsen til Hallo P3.

 Hør hvilken film som troner øverst og som Vegard Larsen mener har den kleineste dialogen her:

Vegard 2

Enig? Uenig? Hvilken filmreplikk synes du er flauest?

Tags: , , , , , , ,

Del "– Ikkje i rumpa, Odd! Ikkje i rumpa!"