Brakk alle bein og lot måkene spise

2
Skrevet av:
Publisert 14:34 27 september, 2011

Sammen Erik Holien, kåret Hallo P3 de fire grusomste straffemetodene som har herjet verden gjennom tidene. Og tro det eller ei, så har ikke Norge alltid vært like uskyldige.

Før var man opptatt av smerte

I dag er det 18 land i verden som praktiserer dødsstraff. I USA bruker de for det meste giftsprøyte som sies å være mindre smertefull enn for eksempel den elektriske stol. For det er ikke til å unngå at desto lenger tilbake i tid man går, desto mer smertefulle blir henrettelsesmetodene.

For å finne ut hvilke av disse metodene som rett og slett var de aller verste, inviterte vi Erik Holien. Han er idehistoriker og forfatter og en av de tingene han er kan mye om, det er straffemetoder.

Han kårer de fem grusomste og mest horrible henrettelsesmetodene verden har sett.

Nummer 5: Hanging by the neck

Den tradisjonelle henge metoden som ikke var ved fallem. Her ble heller løkken heiset sakte men sikkert opp, mens personen dinglet etter. Selve prosessen kunne ta opp til 30 minutter.

Nummer 4: Bålhenrettelsen og ironmaiden

Fjerdeplassen måtte deles mellom det å brenne opp eller kveles av røyk og den såkalte ironmaiden.

Ironmaiden er en slags kiste, hvor det på innsiden var digger som stod innover. Blant annet var det to av de som stakk ut øynene. Personen ville da blø i hjel når døren sakte lukket seg.

foto: weburbanist.com

Nummer 3: Hjul og steile

Dette var en metode vi også hadde i Norge, som gikk ut på at bøddelen brakk alle store bein i kroppen, som deretter ble festet til et hjul som ble heist opp. Personen skulle da ligge der til han eller hun døde av seg selv eller ble spist opp av måker, kråker eller andre dyr.

Nummer 2: En skikkelig kombo

Denne dødsstraffen fant man i England, hvor det startet med at personen ble slept etter hest, og her var det om å gjøre at personen ikke skulle dø av det. For etterpå var det opphengning i galge, men igjen, ikke slik at personen døde. For etter dette ble personen satt ned igjen, og det var på tide med bukspretting. Alle innvoller ble dratt og i tillegg til at de skar av de edle deler, og tente på alt sammen. Som skulle brennes foran den dømte.

Nummer 1: Korsfestelsen

Den mest utspekulerte og enkle metoden. Her blir personen spikret opp i armer og bein, og henger det til hun eller han dør. Som oftest dør man av kvelning fordi kroppen ikke klarer å holde seg oppe lenger. Dette kunne ta opp til flere dager.

Her kan du høre Holien beskrive de forferdelige straffemetodene

de fem verste

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Brakk alle bein og lot måkene spise"