Erlend og Steinjo på Hovefestivalen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Erlend og Steinjo på Hovefestivalen. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Stuntvideo med Dogmeregler

6
Skrevet av:
Publisert 10:00 18 september, 2010


Erlend og Steinjo har flere technobeats på samvittigheten, og har tidligere gitt oss Friday Fahrenheit og russemix av balladen Been there done that. I en ny serie basert på spalten “Dagens Sang” lager duoen nå nye musikkvideoer, hvor målet er å lage én ny hver uke.

Dogmereglene går på at musikkvideoene skal lages på 35 minutter med det gutta har for hånden av kostymer, og location må være innenfor en 500 meters radius.


– Dette minner litt om hvordan Erlend og jeg holdt på da jeg fikk mitt første videokamera da jeg var 15. Da slengte vi på oss det første vi fant av kostymer, og danset foran kamera uten mål og mening, sier Steinjo.

Første video ut var Frokost i det grønne som er filmet på gresset utenfor Marienlyst.

– Dette er en siste hyllest til sommeren før bladene faller av trærne. Et farvel og adjø til alt det fine som er forbi, forteller Erlend.

Andre låt i rekken er ”Dagens sang” fra noen uker tilbake – Jesus you are my lightstick.

Techno, techno, techno

Dette er ikke første gang gutta beveger seg innenfor technosjangeren, og ved hjelp av rekvisitter de har for hånden er egenbretta papirfly, markeringstusj, stå-på-vilje og gaffateip ingredienser som krydrer innspillingen.

– Vi er veldig fan av å jobbe lenge med ting og se at resultatet blir skikkelig bra. Litt rart å jobbe på denne måten, men av og til er det deilig å bare stunte ting også. Spesielt gøy er det jo de gangene man får noe spontant og gøy på tape som ikke var planlagt. Da kan det bli gull, mener Steinjo.

Et av høydepunktene under innspillingen som kan kalles gull var når Steinjo skulle røske av Erlend gaffateipen rundt halsen, mens han holdt et lusnjbrett (se slutten av stuntvideoen).

Og hvorfor denne fascinasjonen for techno?

– Jeg er ganske altetende når det gjelder musikk. Alt til sin tid! Erlend og jeg har vært på technoklubb i Berlin. Den var ti etasjer høy og var åpen 24 timer i døgnet. Der var det helt perfekt med technomusikk, men er nok ikke det jeg hører mest på, innrømmer Steinjo.

Begge gutta var dedikerte 2 Unlimited på 90-tallet, og Steinjo utleverer gladelig Erlend.

– Vet at Erlend syntes hun dama som sang var ganske digg!

Neste dogme-musikkvideo er på trappene. Følg med!

Tags: , , , ,

Del "Stuntvideo med Dogmeregler"