Da Steinjo møtte Michael Jackson

3
Skrevet av:
Publisert 14:14 8 september, 2010
Thriller

Året var 1982, og Michael Jackson ga ut Thriller. Erlend og Steinjo hadde på dette tidspunktet ingen anelse om hvordan MJ skulle påvirke livene deres.

NB: Bestevenn-podkast!
NB: Bestevenn-jingler!

Erlend med Michael moves. (Foto: privat)

Erlend med Michael-moves. (Foto: Privat)

Moren til Steinjo var den som introduserte musikken for sønnen sin. Hun likte å gymme i stua, og ønsket seg kassetten Thriller.

– Jeg husker at jeg synes det var kul musikk, men tenkte ikke noe over det da, sier Steinjo om den beskjedne starten på Michael-fascinasjonen.

Musikkvideoen til Thriller var forbudt i Norge, men ble vist på svensk tv, og Steinjo fikk se den skumle videoen sammen med foreldrene sine.

– Jeg var livredd, og det satt en skikkelig støkk i meg.

Bad

Noen år senere flyttet Erlend til Hakadal, og guttene møttes bare et par ganger det året. Da Michael Jackson kom ut med Bad, var de enige om at dette var bra! De lærte seg alle sangene på albumet, dansetrinnene og kopierte klesstilen på hver sin kant.

SE: Espen Eckbo med Bad i Slå på Ring

Diana Ross

I 1989 spilte Diana Ross i Drammenshallen, og Steinjo sin familie var spesielt invitert. I det Diana Ross setter i gang med en av sine funky sanger stormer Steinjo spontant fram mot scenen og danser for harde livet. Diana Ross ser den unge gutten og ber han opp på scenen. Steinjo kaster ikke bort sjansen.

Steinjo & Diana Ross. (Foto: privat)

Steinjo & Diana Ross. (Foto: Privat)

– Jeg ga alt, og det gikk veldig bra helt til jeg skulle ta et sidespark og skoen min fløy ut mot publikum. Så der stod jeg i sokkelesten foran en fullsatt konsertsal, ved siden av Diana Ross, forteller Steinjo om den unike opplevelsen.

Han forlot scenen med et stort smil og et stort, rødt kyssemerke plantet på det ene kinnet. Senere på kvelden ble familien invitert til Ross’ hotell hvor Steinjo fikk autograf av stjernen, med hilsenen “Thanks for making it work”.

– Michael kommer!

Tre år senere kommer den store nyheten om at Michael skulle komme til Norge. Erlend og Steinjo var igjen sammen i Oslo, og de sikret seg billetter. Hver dag i et halvt år snakket bestevennene om den store dagen som skulle komme.

– Du skal få møte Michael Jackson!

Alt er planlagt og dagen før konserten tar Erlend og Steinjo taxi til Fornebu hvor Michael ankommer. Sammen står de ved gjerdet og ser Michael lande og kjøre vekk i en mørk bil. Gutta kaster seg i en taxi etter den store helten sin, ned til Grand Hotel.

De venter i syv timer på at MJ skal vise seg, før han endelig kommer ut og vinker fra balkongen til den store folkemengden som hadde samlet seg utenfor.

Diana Ross ringer

Vel hjemme møter de Steinjos mor i døra. Ekstatisk forteller hun at Diana Ross har ringt.

– DU skal få møte Michael Jackson, sier hun.

Det var helt åpenbart at Erlend IKKE var en del av pakka.

– Det er det mest skuffende øyeblikket i mitt liv, sier Erlend, fortsatt sår etter den triste beskjeden.

Erlend sov ingenting den natta.

NB: Bestevenn-podkast!
NB: Bestevenn-jingler!

Steinjo på VIP’en, og Erlend på en brødrister

Misfornøyd med situasjonen dro Erlend på konserten med en fem år eldre kompis som ikke var spesielt interessert i Michael Jackson. Midt i folkemengden fant 160 cm høye Erlend en brødrister som han stabbet seg opp på for å kunne se, mens Kriss Kross varmet opp på scenen.

– Hello, sier Michael og strekker fram hånda.

Noen hundre meter unna var Steinjo ankommet i politieskorte sammen med Diana Ross og står bak scenen. På toppen av en trapp skimter Steinjo den velkjente gull-bodyen og de blanke krøllene.

– Hello, sier Michael og rekker fram hånda.

– This is the greatest day in my life, stotrer Steinjo.

– Thank you, thank you, svarer superstjernen.

Fem minutter senere bryter publikum ut i ellevil jubel i det Erlend ser Diana Ross, Arne Næss og Steinjo trer fram på vip-tribunen. Erlend er i ferd med å miste balansen på brødristeren, men klamrer seg fast et par minutter til, helt til Valle Hovin eksploderer når Michael kickstarter konserten med Jam.

Den natten gråt Erlend seg i søvn.

SE: Konsert på Valle Hovin i 1992

Diana Ross på vip'en i 1992. (Foto: privat)

Diana Ross på vip'en i 1992. (Foto: Privat)

Michaels død

Det er ingen tvil om at Michael Jackson har vært en enorm inspirasjonskilde for Erlend og Steinjo, og når meldingen om at Michael var død kom, stod de sammen på en av Erlends store helter – Faith No More – sin comeback-konsert på Hovefestivalen.

SE: We Are the World i Slå på ring

– Det var helt spesielt å se hvordan nyheten spredte seg i folkemengden og preget resten av konserten. Og et veldig rart sammentreff. Der stod vi og så på en av Erlends store forbilder, mens et annet forbilde var død, sier Steinjo.

Til LA

Noen dager senere satt Steinjo på et fly på vei til LA, sammen med en annen svoren fan – Espen Eckbo. Etter mye om og men sikret de seg plasser i begravelsen.

– Espen sa han aldri hadde vært så glad for å dra i en begravelse før. Og det har ikke jeg heller, tilstår Steinjo.

LA Times knipset et bilde av gutta i det de kjørte avgårde med billettene, og vips så prydet de forsiden av avisen.

SE: Steinjo og Espen Eckbo danser i solnedgangen utenfor Neverland.

Espen Eckbo og Steinjo i LA Times. (Foto: privat)

Espen Eckbo og Steinjo i LA Times. (Foto: Privat)

I gårsdagens sending feiret Erlend og Steinjo at det var et halvt år til julaften. I dag er planen at bestevennene skal markere ettårsdagen, med en middag og gode venner som alle er store fan, deriblant Espen Eckbo.

– De som inviterte til middagen har kalt det en celebration of life hvor vi skal minne Michael, dele historier, men nå ser det ut som Erlend backer ut, sier Steinjo undrende.

SE: Maria Mena som gjesteartist i julesendingen.

NB: Bestevenn-podkast!
NB: Bestevenn-jingler!Les hele saken: Da Steinjo møtte Michael Jackson

Tags: , , , , , ,

Del "Da Steinjo møtte Michael Jackson"