Tema: Aldersforskjeller

X

Hvor viktig er egentlig alder?

Publisert 20:57 30 november, 2011

Før oppdraget:
Ukene går kjempefort for tiden og en ny mandag har kommet. Det var på tide å få nytt tema og nye oppdrag. Vi møter som vanlig opp utvilt og spente på hva slags morsomheter NRK har funnet til oss denne gangen. Vi setter oss ned og får ukens tema: Aldersforskjeller!

Vi begynte å diskutere hvor vi setter våre aldergrenser når det kommer til sex og kjærlighet. Jeg mener at jeg kan date en som kanskje er 10 år eldre enn meg, og maks 2 år yngere. Det eneste problemet mitt er at det å date en som er 10 år eldere enn MEG, kanskje ville vært at jeg var litt for umonden for han.

Selv synes jeg at jeg er en litt barnslig person, og tror jeg hadde vært litt for ung i sinnet for en som er 10 år eldre. Derfor tror jeg at det kunne vært et større problem for han å date en som er 10 år yngere, enn for meg å date en som er 10 år eldere.

Selve oppdraget var at jeg skulle ut og møte et par hvor han var mye eldre enn henne, og se hvordan de har valgt å leve med det valget de har tatt.

Etter oppdraget:
Fremme i et pent lite nabolag tenkte jeg at jeg kanskje kom til å møte et par hvor hun var i 30-årene, og at han var 50- eller 60-årene. Huset de bodde i så ut som et familiehjem med sykler og biler utenfor, jeg tenkte også at de sikkert hadde barn sammen.

Forventningene mine var helt feil. Det var en jente som møtte meg i døren, og når jeg sier jente så var det en jente og ikke dame i 30-årene. Hun het Gunhild og var 19 år gammel. Jeg fikk et lite sjokk når jeg fant ut at denne jenta er 2 år yngre enn meg, og at hun er sammen med en eldre mann.

Siden hun var så ung tenkte jeg først at mannen sikkert var 70 eller 80 år bare for å gjøre det ekstra drøyt. Jeg kom inn på kjøkkenet og fra stuen kom en mann som heter Pål (44).  Det var 25 år mellom dem, noe jeg syns var ganske mye.

Etterhvert som jeg begynte å snakke med paret og vi ble litt bedre kjent, skjønte jeg at det var kjærlighet inne i bildet. Mange kunne sikkert trodd at hun var en “golddigger” og at han ville ha seg en “trofékone”, men i dette forholdet var det ikke slik i det hele tatt. De hadde funnet kjærligheten og kjøpt både hus og biler sammen. De så ut som et helt normalt par, bare at det var en aldersforskjell på 25 år.

Når man så de to sammen tenkte man egentlig ikke så veldig mye over at det var så mange år mellom de. Paret fortalte meg litt om hvordan de møttes, og hvordan de ble sammen. Det jeg syntes var litt rart, var at hun var 17 år gammel da de ble sammen og han 42.

Jeg spurte han om han kanskje var redd for å bli kalt pedofil siden hun var såpass ung når de ble sammen, men det var noe han ikke hadde vært så veldig redd for. Helt personlig tror jeg at de begge har hatt den bekymringen, men det var ikke noe de fortalte meg om. Det virket som om de var veldig lykkelige og hadde det bra sammen.

Som sagt, jeg tror ikke at det har vært en dans på roser for de i fortiden, men jeg fikk inntrykk av at de hadde det veldig bra nå.

På date med en eldre fyr... (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

På date med en eldre fyr... (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Denne uken hadde vi ikke noe vanlig “show-and-tell”. Vi fikk besøk av en sexolog som het Bianca, som skulle snakke litt med oss om aldersforskjeller. Hun hadde med seg masse bilder av eldre kjendiser, og spurte om det var noen av disse vi kunne tenke oss å være sammen med. Det var flere jeg kunne tenkt meg å være med, og samtlige var mer enn 20 år eldere enn meg – noe som fikk meg til å tenke at alder faktisk ikke er så viktig likevel. I hvert fall ikke for meg.

Vi fikk også en oppgave som skulle utføres denne uken, og oppgaven gikk ut på at vi alle tre skulle på date med en som var mer enn 10 år eldere enn os, og målet var at vi skulle få et kyss på slutten av daten. Dette skulle bli en morsom oppgave, men jeg var litt redd for at han skulle være myye eldere enn meg, kanskje 40 år.

Jeg kom på daten som var på Ekeberg-resturanten med fantastisk utsikt og møtte Jan (34).  Han likte å kle seg bra og var en kjekk mann, men jeg merket ganske fort at han var litt for keeg for meg. Men hyggelig skulle vi ha det! Vi snakket bra sammen og spise masse god mat, men det ble kanskje litt for mye å drikke for min del, noe som syntes veldig godt.

Jeg tror jeg kanskje var litt for ung og litt for barnslig for han, men vi hadde det hyggelig. Jeg hadde fint klart å by på meg selv hele kvelden og det endte med et kyss, men noe mer enn det kommer det nok ikke til å bli.

Mer om: Johanna
Del "Tema: Aldersforskjeller"