Radioresepsjonen https://p3.no/radioresepsjonen Fri, 30 Jan 2015 13:21:03 +0000 nb-NO hourly 1 Hør Radioresepsjonen her! https://p3.no/radioresepsjonen/hor-radioresepsjonen-her/ https://p3.no/radioresepsjonen/hor-radioresepsjonen-her/#comments Thu, 25 Sep 2014 06:51:28 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10806 Klikk her for å høre Radioresepsjonen på P13! ]]> https://p3.no/radioresepsjonen/hor-radioresepsjonen-her/feed/ 3 Tores Artistskole: Episode 2 https://p3.no/radioresepsjonen/tores-artistskole-episode-2/ https://p3.no/radioresepsjonen/tores-artistskole-episode-2/#comments Wed, 27 Nov 2013 10:45:18 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10795 artistskole

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/tores-artistskole-episode-2/feed/ 3
Tores Artistskole: Episode 1 https://p3.no/radioresepsjonen/tores-artistskole-episode-1/ Tue, 26 Nov 2013 06:28:48 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10787 artistskole1

Hvor langt er Gabrielle villig til å gå? Se første episode av Tores Artistskole nå!

]]>
Uka med fire resepsjonister https://p3.no/radioresepsjonen/uka-med-fire-resepsjonister/ https://p3.no/radioresepsjonen/uka-med-fire-resepsjonister/#comments Fri, 04 Oct 2013 08:48:45 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10774 rrkol
Radioresepsjonen har feira P3s 20-årsjubileum med en ekstra resepsjonist hele uka. Les mer om alle resepsjonistene!

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/uka-med-fire-resepsjonister/feed/ 1
Radioresepsjonen kan bli årets radionavn https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-kan-bli-arets-radionavn/ https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-kan-bli-arets-radionavn/#comments Fri, 13 Sep 2013 09:59:43 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10745 Lyst til å hjelpe til med å stemme frem Radioresepsjonen til Årets radionavn?

Steinar, Tore og Bjarte er nominert til Årets radionavn under radio-prisutdelingen Prix Radio som holdes 20. september. Har du lyst til å gi de din stemme?

KLIKK HER FOR Å KOMME RETT TIL AVSTEMNINGEN!

De andre som er nominerte er: Morgenklubben med Loven & co (Radio Norge), Lønsj (NRK P1), Radiofrokost på (P4), og , NRJ Morgenshowet(NRJ).

Om Årets radionavn

Det deles ut en haug med radiopriser på Prix Radio, men Årets radionavn er den eneste der folket stemmer og avgjør. Det er megademokratisk! Hvis Radioresepsjonen vinner Årets Radionavn i år er det femte ganger de vinner den fisefine prisen. De vant nemlig i 2008, 2009 og 2010 og 2012.

Under kan du se bilde fra da de vant pris i fjor. Her sier Tore: Uironisk tusen takk!

gegeg

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-kan-bli-arets-radionavn/feed/ 8
Følg valget med RR! https://p3.no/radioresepsjonen/folg-valget-med-rr/ https://p3.no/radioresepsjonen/folg-valget-med-rr/#respond Mon, 09 Sep 2013 20:11:18 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10728 Radioresepsjonen følger valget mellom 22.00 og 01.00 på P3 ikveld! Du kan delta ved å følge vår fisefine chat fra 21:45.

Les også: Bjørn Eidsvåg er utegående reporter på valgvaka

 

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/folg-valget-med-rr/feed/ 0
Bjørn Eidsvåg er utegående reporter på valgvaka i kveld https://p3.no/radioresepsjonen/bjorn-eidsvag-er-utegaende-reporter-pa-valgvaka-i-kveld/ https://p3.no/radioresepsjonen/bjorn-eidsvag-er-utegaende-reporter-pa-valgvaka-i-kveld/#comments Mon, 09 Sep 2013 14:05:59 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10676 Rockepresten over alle rockeprester stiller opp som utegående reporter når Steinar, Tore og Bjarte holder valgvake på P3 i kveld.

Fra 22.00 i kveld er Steinar, Tore og Bjarte klar i studio for å gir deg en lettbeint dekning av valget, med Bjørn Eidsvåg som utegående reporter! Bjørns veier er uransakelige, men hvis alt går etter planen drister han seg en tur innom valgvakene til noen av de største partiene.

Les også: Tilbring valgnatta samme med Tore, Steinar og Bjarte

Bjørn Eidsvåg har aldri vært utegående reporter før i hele sitt liv, så dette blir nytt på mange måter.

– Det er et yrke jeg har stor respekt for, men når Radioresepsjonen spør tenker jeg at det er humor og lettbeinhet som er overskriftene, og da tør jeg å prøve på det, sier Bjørn Eidsvåg om sin nye kveldsjobb.

Hva slags forventninger har du  til valgnatta? 

– Det blir spennende. Og denne gangen blir det spesielt spennende å se hvordan det ser ut når man kommer i mål. Jeg tror heller  ikke at dette er natta for at jeg skal sprette alt for mange sjampanje-flasker, sier rockepresten.

Hvordan tror dere Bjørn Eidsvåg er som reporter da?

Steinar: Jeg tror han er uredd og på. Og modig og utadvendt. Folk er nok redde for å snakke med han. Han er jo en stor bamsete fyr som kommer med en mikrofon.

Bjarte: Forventningene våre til han som reporter er ikke skyhøye, så han kan bare overraske som politisk reporter i kveld.

Hva annet kommet til å skje i kveld?

Steinar:Vi skal se på tv, spille god musikk, ha valg-postkasse og følge valget med argusøyne.

Tore: Ja, først og fremst argusøyne.

Steinar: Argusøyne og vanlig øyne.

I tillegg til at Steinar, Tore og Bjørn lager liveradio, har vi også en egen valgvake-chat gående på P3.no. Der kan det chattes om alt fra politikk til nanbrød, og du vil få oppdateringer om hva som foregår i kulissene.

Husk forresten at du kan stemme på Radioresepsjonen til Årets radionavn her.

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/bjorn-eidsvag-er-utegaende-reporter-pa-valgvaka-i-kveld/feed/ 5
Brustestjinglen klar! https://p3.no/radioresepsjonen/brustestjinglen-klar/ https://p3.no/radioresepsjonen/brustestjinglen-klar/#comments Mon, 02 Sep 2013 07:57:23 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10660 Hei, hvordan går det?

Hei, hvordan går det?

Hei, Tore her, hvordan går det, hvordan, hvordan går det?

Brustesten har endelig fått sin egen jingle. Her kan du høre den. Du må hørje den!

dfhz

“Den best han har laget”
Bjarte Tjøstheim

“Midt i blinken!”
Rolling Stone Magazine

“Kjøss meg på måsadåtten!”
Esquire

“Bedre føre var, enn etter snar”
Winnie Mandela

“Heng ham ikke, vent til jeg kommer”
Regle med ukjent opphav, brukt til å poengtere kommaets plasserings viktighet.

“Gjør så godt du kan!”
Adolf Hitler

“Vær deg selv!”
Stalin

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/brustestjinglen-klar/feed/ 15
Fleipolini eller faktorama-stigespill i posten! https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonens-fleipolini-eller-faktorama-stigespill/ https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonens-fleipolini-eller-faktorama-stigespill/#comments Fri, 30 Aug 2013 07:17:04 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10587 Basse, Toremann og Bjartolini har fått post! Daniel fra Frosta har laga “Radioresepsjonens fleipolini eller faktorama stigespill”. Eller i alle fall en prototype, da!

Noen ganger kommer det det ekstra fine ting i postkassen, postkassen,postkassen. Daniel Arntzen  hadde en medieoppgave på skolen, og laga  “Radioresepsjonens fleipolini eller faktorama stigespill”.

“Jeg ville ta det beste fra to verdener: Kombinasjonen mellom deres fleipolini eller faktorama-spalte og det klassiske stigespillet!”, skriver han i brevet sitt til Tore, Bjarte og Steinar. 

Spillet består av et brett, fleip eller fakta-kort, terning, spillebrikker og et ark med spilleregler.

Om pannekaker

Hva syns dere om “Fleipolini eller Faktorama stigespillet”?

Steinar: Vi er smigret over at han har giddet å bruke tid på oss. Eller altså, det var jo en oppgave på skolen, så..ikke direkte på oss.

Bjarte: Det har enormt potensiale.

Tore: Ja, enormt..

Steinar: Hva er det motsatte av enormt? A-enormt?

Tore: Hadde det ikke vært bedre å hente inspirasjon fra et annet spill enn stigespillet? Scottland Yard eller Multimillionær.

Bjarte: Ja, stigespillet bringer frem traumer fra barndommen.

Steinar: ..men designmessig er det ganske bra!

På arket med spilleregler står det også en pannekakeoppskrift. Hva tenker dere om det?

Tore: Han har vel tenkt at det må være noe skrift der. Slik at sida er full. Jeg har gått på design-skole, skjønner du.

Steinar: Åh, har du det?

Når vi er inne på det, hva liker dere best å ha på pannekakene deres?

Bjarte: Jeg må ha annenhver pannekake med blåbærsyltetøy og bacon.

Tore: Du vet at du kan ha det på samme pannekake?

Bjarte: Ja, men jeg har ikke kommet helt dit at jeg har prøvd det.

Tore: Jeg må ha tredje hver pannekake med blåbær, jordbær og bacon. Altså: Blåbær, jordbær, bacon. Blåbær, jordbær, bacon.

Steinar: Blåbær, jordbær,bacon.

Bjarte: Jordbærsyltetøy på pannekaker?! Kan man ha det?!

Steinar: Jeg syns sågar sukker kan være godt jeg.

Tore. Jeg er sågar helt enig. Is er også godt.

Bjarte: Ja, is er godt.

Tore: Rømme og syltetøy er også godt. Det er jo en vaffel.

Bikkjer fra helvete?

I slutten av brevet til Daniel avslutter han med: “Dette er en prototype, men dere skjønner opplegget. Eller er dere noen bikkjer fra hælvetteee?!!”. 

Bjarte: Vi skjønner hva han har tenkt på der. Han må ikke våge å gi ut spillet før vi har signert en kontrakt som sier at vi får 89 prosent av alle inntektene.

Er det noe annen merch dere skulle ønske dere hadde?

Tore: Hmm…biler!

Bjarte: Haha, en sånn fire stjerners middag-bil?

Tore: Kanskje ikke akkurat en sånn bil.

Steinar: Jeg så en sånn bil her om dagen. Jeg ble star-struck. “Sitter Christian Borch inni der og drikker cava eller hva?!”. Men hva med caps? Ikke caps. Sixpence. Og små buskete troll.

Tore: Eller RR-dukker.

Steinar: Vi kan få Bjarne Melgaard til å lage merch for RR.

Tore: RR-kukker, for eksempel.

Steinar: Bjarne Melgaard-designet RR-tskjorter hadde også vært noe.

Tore: Vi vil gjerne samarbeide med Bjarne Melgaard.

Steinar: Eller Bjarte Melgaard..

rr-stigespill

Slik ser “Radioresepsjonens fleipolini eller faktorama stigespill” ut.

Jakten på Daniel

Det var ikke så lett å få tak i Daniel. Men floken løsna da det viste seg at han tilhører en bakerfamilie som har laget boller i flere generasjoner, og som driver et bakeri i Frosta kommune. En telefon til bakeriet og snart var jakten på Daniel over.

– Det e jo æ som e mora te hannj Daniel!, sa mora til Daniel, og hun fortalte at Daniel går på folkehøgskole utenfor Bergen.

Hun virka glad for at “Fleipolini eller Faktorama-stigespillet” får den oppmerksomheta det fortjener.

– Radioresepsjonen e jo det likaste greian som finnes før’n Daniel det! Og det spillet va jo så fint laga, så æ sa jo at det nesten va førr fint te å gi bort. Men det va jo mora i mæ som slo ut da vøttø.

Daniel ble selvfølgelig også megaglad for at spillet hans har blitt lagt merke til.

-Det var veldig gøy å lage og det godt å høre at RR-gutta setter pris på arbeidet mitt! Håper de knipset langt og lenge!

Tjobing, tjobing!

Det hele begynte med at han fikk en designoppgave på skolen, der han skulle videreføre et brettspill som allerede eksisterte til nye stormfulle høyder. Han ville lage noe enkelt, men revolusjonerende, og kom på det klassiske stigespillet.

– Men jeg trengte en knasende ide. Svaret lå hele tiden rett foran nesa på meg, for mens jeg febrilsk lette etter ideen lytta jeg til en RR-podcast og fleipolini eller faktorama-spalten inntraff. Plutselig så jeg hele utforminga for meg. Tjobing, tjobing!, sier Daniel om prototypen til det nye brettspillet.

Han forteller videre at Tores antagelse om pannekakeoppskriften på regel-arket stemmer.

– Det ble så god plass at jeg måtte fylle “sendetid” med mammas pannekakeoppskrift. Dessuten blir det lettere for taperen å lage pannekaker til vinneren av spillet.

Daniel ble introdusert for Radioresepsjonen av storebroren sin, og har hørt på det fast siden 2010.

Hva er ditt beste RR-minne?

– Etter så mye lytting og latter er det altfor vanskelig å velge ett minne. De jeg kommer på er selvfølgelig Tores mangfoldige og hysteriske raserianfall under Stavmikserspalten. “Er det ikke MELK i KAKAO?! Er’u bikkje fra helvette?!” Så har vi Steinars legendariske imitering av stemmen i Garnier-reklamene, mens Bjarte er uforglemmelig når han sier “nobody tosses a dwarf”.

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonens-fleipolini-eller-faktorama-stigespill/feed/ 6
Bakom valgvake-promoen https://p3.no/radioresepsjonen/bakom-valgvake-promoen/ https://p3.no/radioresepsjonen/bakom-valgvake-promoen/#comments Mon, 26 Aug 2013 10:25:48 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10211 Skulle du ønske du var flue på veggen under innspillinga av valgvake-promoen? Les hva som skjedde behind the scenes her!

Du har vel sett valgvake-promoen for valgvaka som Basse, Toremann og Bjartolini skal holde 9.september?! Ja, sier du? Men du har ikke noe i mot å se den igjen?


Les også: Tilbring valgnatta med Tore, Steinar, Bjarte

La oss ta deg med på en liten reise gjennom tre timer, som ble til en megafantastisk promo på noen sekunder:

BEHIND THE SCENES:

Klokka 13.00. Utenfor studio. Stikkord: Horn og farris

Bjarte, Tore og Steinar spankulerer ut av studio K94. Der sitter lydkvinne, regissør, fotograf, journalist og Vilde Batzorama(redaksjonsjef/assistent) klar og venter. Bjartolini, Toremann og Basse må få i seg litt mat etter sending og spiser et horn med skinke og ost. De drikker også litt farris. På bordet står en is-eske med krydderkake bakt av Anita Dybvik Skants, dama som blant annet ordner at RR får utbetalt lønn hver måned. Bjarte og Tore fortsetter med å spise horn, mens Basse går til promoens første location, praktisk nok tilbake til, K94.

Slik så Basse ut i K94, og bildet er tatt like etter han har levert fra seg den slagskraftige parolen “Det er som jeg pleier å si: Mer demokrati, mer åpenhet..og..mer demokrati”.

RR-promo-1

“…og mer demokrati”. Foto: Mattis Folkestad/NRK.

Klokka 13.10. Utenfor studio.Stikkord: yin og yang

Det er rolig på settet, og Tore og Bjarte slapper av i de røde sofaene utenfor studio. De ser på den fine dagsplanen som assistenten har laget. Tore kommenterer at det er avreise til Bjørvika klokka 15.15, mens opptaket der starter klokka 14.20. Batzorama/assistenten sier “Ja, men dæm tidspunktan e ikke heilt spikra”. Jeg benytter anledninga til å stille gutta noen spørsmål.

Hvilke forventninger har dere til valgvakepromoen?

Tore: Jeg tror det blir en knallgod promo.

Bjarte: Forventningene mine er veldig veldig lave. Jeg foretrekker å bli positivt overraska, for jeg takler ikke så bra å bli skuffa, og derfor legger jeg forventningene mine så lavt som mulig.

Tore: Jeg tror dette blir den beste promoen vi noensinner har laget. Jeg har aldri gledet meg så mye til en promo som denne, og jeg har gledet meg til mange promoer. Jeg elsker promo-mediet. Å fortelle en lang historie på veldig kort tid er gøy.

Bjarte: Jeg foretrekker å fortelle en veldig kort historie på lang tid.

Tore: Altså det stikk motsatte av det en promo går ut på.

Bjarte: Ja, akkurat. Promo er ikke mitt medium.

Tore: Vi er som promoens yin og yang vi.

P3 humor sin redaksjonssjef/assistent bryter inn i samtalen med livsviktig informasjon. Blant annet at hun elsker skalla menn og:”ein gang va æ i et bølgebasseng med The Rock”.

Men tilbake til det med yin og yang. For du begynte kanskje å lure på hvordan Tore og Bjarte ville sett ut som selve symbolet? Det trenger du ikke å lure på mer:

yinyang_torebjarte

Bjarte og Tore som yin og yang. Illustrert av Faakhir Fravash (P3s tilkallingsvikar i Mumbai)

Klokka 13. 30. Utenfor studio. Stikkord: På sett

Jeg hører på hva Bjarte og Tore snakker om på sett – men spør likevel om – hva de snakker om på sett. For å sjekke om teori og praksis samsvarer, så klart.

Tore og Bjarte: Tv-serier vi liker, kakeoppskrifter, strikkeoppskrifter, reise, friluftsliv, alle temaer egentlig. Lett blanding, geografi.

Er det noe det ikke er lov til å snakke om?

Tore: Det er ikke lov til å snakke om andre sett man har vært på.

Bjarte: Ja, det er ikke lov å snakke om andre sett.

Tore: Det er ikke lov til å si “ÅH, jeg hadde det dritgøy på det og det settet”.

Bjarte: Nåværende sett er alltid det gøyeste.

Tore: Jeg glemmer et sett veldig fort,jeg.

Bjarte: Man er aldri bedre enn sitt siste sett.

Tore : Haah. Skyt oss nå.

Er det noe dere må ha på sett?

Bjarte: Hmm… Løkringer.

Men dere har ikke det her i dag?

Bjarte: Nei.

Tore: Jeg har ikke noen spesielle sett-cravings. Men spør meg om hva som er det største settet jeg har vært på!

Hva er det største settet du har vært på?

Tore: Innspillingen av enventyrfilmen Sofies verden. Der stoppet jeg trafikken under tagningene. Det var et skikkelig stort sett.Det kom hamburgere fra Mc Donalds i en stor lastebil. Det er det beste settet jeg har vært på. Men jeg kjente ingen der da, så sosialt sett er det det verste settet jeg har vært på.

Klokka 13.40. På taket. Stikkord: Ta valget!

Steinar kommer ut av studio. Regissøren roper : “Neste location: taket!”. Vi går opp på taket. Mens kamerateamet setter opp utstyr prøver Bjarte, Steinar og Tore og finne ut hva de skal si. Det kommer veldig mange fisefine forslag:

Steinar: Dere som ikke har leid Kon-Tiki, stem Kon-Tiki!

Tore: Stem på Tina og “Battina”. Ta valget!

Steinar: Møt Tina og Battina i nettmøte etterpå.

Tore: Ta valget!

Steinar: Ta valget!

Bjarte: Take the choice!?

Regissøren: Hva med take the choice, Henry choice?

Tore: Det er ikke bryllupsvideo vi lager, er det det?!

I bildet under eksperimenterer Basse med ulike valgspråk. Akkurat her: “Jeg kjøpte Tina og Betina på blu-ray. Hva sier det om meg? Ta valget!”.

RR-promo-3

“Hva sier det om meg?! Ta valget!”Foto: Mattis Folkestad/NRK.

Klokka 13:45. På taket. Stikkord: Horn-dietten

Det blir noen magiske tagninger(som du kan se i Radioresepsjonens valgavake-promo). Basse, som begynte dagen med opptak i radiostudio, er ferdig for dagen. Han virker fornøyd, og oppsummerer dagens innspilling slik:

Steinar: Det har vært en fin innspilling med bra catering. Jeg fikk et horn og en bris. Og så er det jo gøy at det er presse her også.

Ja. * knegg knegg*. Hvem stod for cateringen?

Steinar: Vilde Batzer i samarbeid med kringkastingens statlige kantine. Det ble mitt andre horn i dag. Jeg spiste nemlig et horn til frokost. Jeg tror jeg skal spise et horn til middag også. Jeg kaller det horn-dietten.

Gleder du deg til valgvaka den 9. september da?

Steinar: Jah. Jo mer tid man kan få betalt for å være sammen med vennene sine, jo bedre.

Klokka 13:50, NRK-kantina. Stikkord: The rock

Toremann er klar for promo-innspilling i NRK-kantina, og spiser en Go’ morgen yoghurt med melonsmak. Han får også en kopp kaffe, som skal fungere som rekvisitt. Regissøren kommenterer at det er fint lys og at “det er så deilig å slippe å lyssette”.

Tore ser inn i kamera og sier: The Rock har like mange følgere på twitter som det er innbyggere i Norge.

Regissøren: Bra! Vet alle hvem The Rock er? Jeg tror ikke alle vet det..

Tore: Jeg kan jo si “The rock, ikke filmen, men personen…”

Sjefen/assistenten: ..Som æ har vært i et bølgebasseng med!

RR-promo-6

“Det finnes flere innsekter enn det finnes valg. På verdenbasis”. Foto: Mattis Folkestad/NRK.

Klokka 14:00. NRK-kantina. Stikkord: Sykler i Bejing

Tore: Hvor mange sykler er det i Beijing igjen?

Alle nynner litt på Katie Melua sin “9 million bisycles in Beijing”. Det googles. Alle er enige om at det er 9 millioner sykler i Beijing, og innspillingen fortsetter.

Lydkvinnen: Er jeg inne nå? (hun snakker om bommen hun holder litt under ansiktet til Tore)

Regissøren: Ja, der er du inne..men NÅ er du ute med god margin!

Lydkvinne: Nå da?

Regissøren: Nei, nå er du inne igjen! ..Heh.det blir veldig penis.

..og sånn går noe av tida på sett. Tore bruker også litt tid på å finne et valgspråk som sitter:

– Du er du, og du duger.

– Du skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Eller..hva med: Du skal helst ikke selge skinnet før bjørnen er skutt?

– Det finnes flere valg på jordkloda enn det finnes mennesker og dyr til sammen….på verdensbasis.

– Det finnes flere innsekter enn valg.

Og til slutt:

Tore: Jeg sier som Winnie Mandela. Bedre føre var enn etter snar!

Regissøren: Den satt!

Sjefen/assistenten: Haha, den satt!

Resten av settet: Hahaha, ja! Den satt!

RR-promo-10

Bjarte på location i Bjørvika.

Klokka 14:45. Bjørvika. Stikkord: Massevis av valg!

Vi ankommer dagens siste location som er nede i Oslo-sentrum, ved Barcode. Sola skinner.

Bjarte: En god produksjon har alltid hell med været!

Men det er også en liten vind her som gjør at håret til Bjarte står rett opp. Det liker assistenten svært godt.

Sjefen/Assistenten: Det er kjempefint, Bjarte! Det er kjempefint når håret ditt står rett opp!

Bjarte prøver ut en rekke ulike måter å si noe om valg på. Noen av dem er:

-Valg, valg, valg, valg, valg.

– Valg meg her og valg meg der!

– Massevis av valg!

 

RR-promo-8

Sjefen/assistenten tar bilder på sett og er svært fornøyd med vinden i håret til Bjarte.

Klokka 16.00. Bjørvika: Wrap-party?

Bjarte har leverer fra seg sin siste setning om valg, og vi begynner å pakke sammen sakene. Vilde Batzorama lurer på om alle vil sitte på tilbake til NRK.

Bjarte: Hva?! Jeg hadde håpet på at hele gjengen skulle ut og drikke og spise mat etterpå. En wrap-fest. Men da stikker jeg på Macern og ha mitt eget wrap-party for meg selv, da.

..Og slik, i korte trekk, ble altså en valgvake-promo til på 3 timer!

Annen info fra settet:

Smørbrødliste med det som ble spist på sett:

3 horn med ost og skinke fra Kringkastingens statlige kantine

1,2 eller 100 kopper kaffe (mistet heeelt kontrollen på kaffe-inntaket)

1 Go’morgen yoghurt med melonsmak

1 halvfull is-eske med krydderkake

4 P3-drops

Andre bilder fra settet:

manipulert_bjarte

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/bakom-valgvake-promoen/feed/ 10
Tilbring valgnatta sammen med Tore, Steinar og Bjarte https://p3.no/radioresepsjonen/tilbring-valgnatta-sammen-med-tore-steinar-og-bjarte/ https://p3.no/radioresepsjonen/tilbring-valgnatta-sammen-med-tore-steinar-og-bjarte/#comments Fri, 23 Aug 2013 13:23:36 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10260 Tilbring valgnatta sammen med dine favorittresepsjonister og se den fisefine valgvake-promoen her!

Stortingsvalget nærmer seg med stormskritt, og Radioresepsjonen vil gjøre skrittene mot ny regjering så lettbeinte som overhodet mulig. Mandag 9. september holder Steinar, Tore og Bjarte valgvake for deg! Det hele braker løs på P3, på radio og på nett, fra klokka 22.00 til 01.00.

Se promofilm litt lengre ned i saken!

Hvordan blir valgvaka?

(PS: Steinar var i et megaviktig møte akkurat da denne praten tok sted.)

Tore: Det blir som en gutteromsfest, der vi følger med på valget, spiller plater og koser oss. Jeg er litt bekymret for at musikksmaken min ikke har endret seg siden sist valg. Jeg har ikke utforsket nyere musikk, blant annet på grunn av livssituasjonen min.

Bjarte: Jeg skal overraske musikalsk og spille musikk fra noen nye band. Det blir ikke Yes, Genesis og Phil Collins denne gangen. Ikke det at jeg dypdykket noe så voldsomt musikalsk, men jeg har fått innspill og tips om ny musikk fra andre i kråkeleiligheten.

Tore, hvis du skal si noen ord om den nye promoen..?

Tore: Hmm..Det er bilder av oss med musikk under. BEVEGELIGE bilder av oss, med musikk under!

Her kan du se om du syns det er å overselge eller å underselge promoen:

HER ER VALGVAKE-PROMOEN:

Det er ikke første gang Basse,Toremann og Bjartolini er på jobb hele valgnatta på P3, og det er heller ikke første gang de lager en lettbeint valgvake-promo. La oss i samme slengen mimre litt fra de tidligere valgvake-promoene:

Valgvake-promo 2009

Hva syns dere om valgvake-promoen fra 2009?

Tore: Det var en promo i all enkelhet.

Bjarte: Flaksbasert.

Tore: Ja, veldig flaksbasert.

Valgvake-promo 2011

..Og valgvake-promoen fra 2011?

Tore: Det er en av de svakeste promoene jeg kjenner til.

Valgvakepromo 2013

Hva tenker dere om den nye promoen?

Tore: Det blir en av de mest velykkede kampanjene siden….

Bjarte: Siden…

Tore: Jeg kommer ikke på noen velykkede kampanjer.

Bjarte: …Sunnhetsmannen!

Tore: Sunnhetsmannen!

Bjarte: Hvem er det som har den? Rimi? Rema?

*det googles*

Tore: Kampanjen vår er i alle fall bedre enn “New Coke”.

Bjarte: Ica! Det er Ica som har Sunnhetsmannen!

Tore: Da blir den minst like vellykket som den. Sunnhetsmannen  er veldig bra spilt, men ikke en så vellykket kampanje.

Bjarte: Han jobber faktisk i promo-avdelingen, han som spilte i den promoen.

Gjør deg klar til den nordlige halvkules mest lettbeinte valgvake, den 9. september. Fra 22.00 til 01.00 på P3 og på P3.no. Det blir relativt fantastisk!

(PS: En behind the scenes-bloggpost fra innspillingen av valgvake-promoen er på trappene. Men først: Ha en gigafin helg!)

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/tilbring-valgnatta-sammen-med-tore-steinar-og-bjarte/feed/ 19
Se Bjørn Eidsvågs barnebok som tegnefilm! https://p3.no/radioresepsjonen/se-bjorn-eidsvag-sin-barnebok-som-tegnefilm/ https://p3.no/radioresepsjonen/se-bjorn-eidsvag-sin-barnebok-som-tegnefilm/#comments Thu, 15 Aug 2013 14:17:25 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10119 I 2009 fortalte Bjørn Eidsvåg om helten Sivert i Radioresepsjonens barnebokspalte. Nå har historia blitt tegnefilm, og du får nettpremiere på den fisefine videoen her!

Da Bjørn Eidsvåg skulle lese opp sin fortelling om helten Sivert i barnebokspalten, ble det nokså fnisete i studio, og Bjørn ble litt flau fordi han lo så mye av sin egen fortelling.

Hør stikket fra 2009 her:

Bjørn Eidsvåg sin barnebok om Sivert

På samme tidspunkt satt en trønder et sted i bartebyen Trondheim og fikk en megagod ide. Hvorfor ikke lage animasjonsfilm om helten Sivert?!

Her får du nettpremieren på filmen om Sivert:

Regissøren Petter Schancke Olsen hører på Radioresepsjonen hver dag, og elska altså historia om Sivert da han hørte den på lufta.

– Jeg har stort hode sjøl også, så jeg følte meg litt truffet. Jeg er også relativt stor fan av RR og elsker alt de gjør,  forteller Petter, som har regi på animasjonsfilmen.

Han søkte om litt gryn fra Midtnorsk Filmsenter til å lage filmen, og fikk ja.

– Ikke så lenge etterpå så jeg at Bjørn Eidsvåg var i byen. Jeg slo på tråden med en gang og vi gikk i studio for å ta opp fortellerstemmen på nytt . Vi var selvfølgelig litt nervøs når store Bjørn Eidsvåg skulle komme, men det var kjempekoselig. 

Nå drømmer Petter  om å lage flere tegnefilmer om Sivert, og han slenger med en hilsen til RR:

– Si at æ ælske dæm!

Dette syns Steinar og Tore

“Sivert” skal visstnok ha blitt vist i Cannes og på flere kortfilmfestivaler, og Aftenposten sin anmelder beskriver den som “fandenivoldsk, gøyal og politisk ukorrekt”.

Tore: Det var akkurat de ordene jeg hadde tenkt til å bruke om filmen, faktisk. Fandenivoldsk er ikke et ord jeg tar ofte i min munn, men i dette tilfelle så gjør jeg det.

Siden Bjarte var på “The mouse and the Donkey” akkurat da denne praten tok sted, er det altså Tore og Bjarte som kommenterer den relativ fantastiske nettpremieren i denne nettsaken.

Hva husker dere fra den dagen i 2009?

Tore: Jeg var ikke der den dagen, jeg. Bjørn Eidsvåg var jo vikar for meg.

Steinar: Jeg husker at det var noe helt spesielt. Historien handler jo om sønnen til Bjørn og om hodet hans. Det var noe redsel og frykt for vannhode i Eidsvågslekta.

Tore: Det er jo nærliggende å tro det. Bjørn har et veldig stort hode.

Hva syns dere om filmen da?

Steinar: Det er kjempegøy at noen har klart å lage noe så bra.

Tore: Det underbygger jo utgangspunktet for spalta, nemlig at det ikke er noe vanskelig å lage en barnebok. Nå har det til og med blitt film av den! Men det er jo en stor mangel i historien. Det er jo tanta i barnehagen som er helten. Det er jo hun som stapper hodet hans oppi røret for å stoppe vannet.

Steinar: Ja, Sivert er jo helt uskyldig. Han er bare en fyr med stort hode han. Men den mangelen får Bjørn ta på sin kappe, eller sin sixpence.

Hva slags forhold har dere til det å ha stor hode (hvis det er lov til å spørre om) ?

Steinar: Jeg har jo ganske stort hode sjøl. Jeg har størrelse 63 i hatt..

Tore: Eller caps.

Steinar: Ja, eller i caps. Bjørn har jo enda større hode.

Tore: Mitt hode ser stort ut når håret tykner til. Derfor passer jeg på å holde det tynt.

Steinar: For min del er jo hodet proporsjonalt med resten av kroppen.

Tore: Det andre hodet,si..

Steinar: Jeg har ikke nevnt penis, Tore! Jeg mener bare at hvis jeg hadde vært 160 høy og veid 60 kilo, så ville hodet mitt sett veldig stort ut. Bjarte tipper jeg har størrelse 54 eller 55 i hatte-størrelse.

Hvis du lurer på hvordan Basse, Bjartolini og Toremann hadde sett ut med like stort hode som Sivert, trenger du ikke å lure mer på det:

RR med stort hode. Illustrert av Faakhir Fravash (P3s tilkallingsvikar i Mumbai).

RR med stort hode. Illustrert av Faakhir Fravash (P3s tilkallingsvikar i Mumbai).

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/se-bjorn-eidsvag-sin-barnebok-som-tegnefilm/feed/ 10
Er du en RR-kjenner? https://p3.no/radioresepsjonen/er-du-en-rr-kjenner/ https://p3.no/radioresepsjonen/er-du-en-rr-kjenner/#comments Fri, 09 Aug 2013 09:23:17 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=10105 hva-kan-du-om-rr-forside
Hva kan du om Radioresepsjonen? Prøv den relativt vanskelige RR-quizen her!

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/er-du-en-rr-kjenner/feed/ 2
Radioresepsjonen tilbake på jobb https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-tilbake-pa-jobb/ https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-tilbake-pa-jobb/#comments Mon, 05 Aug 2013 13:50:00 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=9982 Om én uke, mandag 12. august, starter Radioresepsjonen-høsten 2013 på NRK P3, og Steinar, Tore og Bjarte har sin første RR-sending på nesten åtte måneder.

Steinar: Det stemmer, og i dag er det første dag på jobb etter sommeren. Den har vi til nå brukt på å spille inn en ny trailer, altså en egenreklame, for radioprogrammet vårt. Opptakene har vi sendt til en som heter Børge, som skal redigere den nevnte traileren ferdig. Børge jobber på NRK Tyholt i Trondheim og er en av Norges fremste på sitt felt. Han bor sannsynligvis i Trondheim.

Tore: I hvert fall i Stor-Trondheim.

Bjarte: Ellers har vi egentlig bare møtt hverandre og snakket litt sammen. Jeg har fått to tjukke tomler ned for min mulige plan om å kjøpe en Honda Element, som er en bil, og jeg har sjekket at printeren fungerer. Det må jeg gjøre for å få ro i sjelen. Jeg vil nødig stå der, rett før sending neste mandag, med en ikke-fungerende printer.

Tore: Og vi har spist lunsj, selvfølgelig. Jeg gikk for tre brødskiver: én med egg, kaviar og gulost, én med gulost og én med brunost. I de små ostepakkene i NRK-kantina er det to gulostskiver, men bare én brunostskive, noe som er et mysterium.

Steinar, Tore og Bjarte på verandaen. Solbrillene Tor har på seg har han kjøpt av Bjarte for 500 kr. De var litt for store til Bjarte, og Bjarte har gått tilbake til sine gamle, mer passende briller. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Steinar, Tore og Bjarte på verandaen. Solbrillene Tore har på seg har han kjøpt av Bjarte for 500 kr. De var litt for store til Bjarte, og Bjarte har gått tilbake til sine gamle, mer passende briller. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Steinar: Riktig. I samarbeid med kantina, som stilte med råvarene, lagde jeg meg en salat. Jeg tok litt av omtrent alt som fantes i salatbaren, bortsett fra artisjokker, til og med vannkastanjer, tok jeg, pluss to bløtkokte egg, Chili explotion og pasta.

Bjarte: Er pasta egentlig salat?

Steinar: Det er en del av salatbaren i hvert fall.

Tore: Det synes jeg er å lure karbohydrater inn bakveien, hvis det er lov å si.

Steinar: Munnen er vel strengt tatt hovedveien for karbohydrater.

Bjarte: Hehe. På meg ble det tre knekkebrød: ett med brun- og to med gul- eller hvitost og marmelade, pluss to bløtkokte egg.

Tore: Bolemat, som vanlig.

Bjarte: Ja.

Steinar: Resten av dagen skal vi bruke på å snakke litt om humorerfaringer, hva vi har gjort siden sist. Bjartes Gollum-sketsj fra tv-programmet Underholdningsavdelingen skal vi for eksempel snakke mye om …

Tore: … Og kanskje at jeg har spilt i en sit-com, som ikke har kommet på tv ennå. Om den kan jeg si at det kommer til bli familieunderholdning for hele familien, ikke noe smale greier. Jeg spiller en køddete karakter som heter Frode Pedersen, ikke Torry Pedersen, slik jeg ønsket. Han har to unger og er sammen med Pernille Sørensen, eller en karakter spilt av Pernille Sørensen. Lisbeth heter hun.

Bjarte: Salander?

Tore: Hehe.

Steinar: Hun heter Lisbeth Salander, og du hater henne, du hater kvinner.

Tore: Hehe.

Steinar: Jeg har spilt inn en ny sesong av Lillyhammer. Den skal hete Lillyhammer sesong 2, og karakteren min heter fortsatt Roar Lien. I tillegg kommer filmen “Mormor og de åtte ungene” snart ut. Jeg danser i denne filmen, som er en musikal, og jeg er forberedt på mobbing.

Tore: Det bør du være. For bare det lille jeg har sett legger grunnlaget for en hel masse mobbing.

Bjarte: Jeg har spist hamburger på Jafs på Kongsberg flere ganger.

Steinar: Jeg har spist på Max i Kjellstad-krysset i Lier.

Tore: Jeg og!

Steinar: Rart vi ikke møttes.

Tore: Også både kan og bør jeg fortelle at vi fløyet helikopter. Det skjedde i mitt utdrikningslag, som forresten ikke betyr at jeg skal gifte meg. Men hvis jeg skulle ha giftet meg, kan du si at Steinar skulle ha vært forlover, og at vi har fløyet helikopter.

Steinar: Jeg har et bilde av oss foran helikopteret:

Tore, Steinar og Bjarte foran et helikopter. (Foto: En Steinar kjenner)

Tore: Tenk hvis det lille helikopteret hadde kræsjet med oss tre inni. Det hadde vært synd både for de nærmeste og for lytterne, mest for lytterne, sannsynligvis.

Bjarte: Jeg skrev testamentet mitt i en SMS og sendte det til min samboer Cato før turen.

Steinar: Hvis vi hadde omkommet: Hadde det da vært hilseprotokoll på VG Nett? Hadde man kunnet se våre liv i bilder.

Tore: Jeg vil dø alene, slik at det blir mitt liv i bilder, ikke bare bilder hvor jeg er sammen med dere.

Steinar: I morgen legger vi ut på en ny reise. Vi skal på seminar, og i år drar vi til Rio de Janeiro, neida, vi drar til Stokkøya i Trøndelag, for der har sjefen vår, Vilde Batzer, sagt at det er fint. Det er langt som faen, og de har badestamp der, men personlig skal jeg nok ikke opp i noen stamp.

Bjarte: Ikke jeg heller. Jeg og Steinar deler et stamp-hat.

Tore: Da får jeg bade alene, eller sammen med Vilde Batzer, da.

Bjarte: Du kan få fotsopp, jeg er sikker på at du kan få fotsopp.

Tore: Da kan du vel få fotsopp i Frognerbadet også, da?

Bjarte: Ja, du finner meg ikke i Frognerbadet, for å si det sånn.

Steinar: Stamp er et ekkelt bad, det er et seksuelt bad. Jeg liker det rett og slett ikke.

Tore: På seminaret skal vi i hvert fall diskutere spaltene i programmet, gamle som nye. Jeg mener vi bør ha en sosiale medier-spalte, nesten som Current Affairs/Aktualitetsmagasinet, bare at alt er fra sosiale medier. Eksempel: Anne Holt skriver «Åh, det er så deilig at vi lesber kan adoptere barn» og sånn på Twitter, og vi diskuterer det i studio.

Bjarte: Jeg tror vi kommer til å beholde Postkassen, men Vitsespalten tror jeg kan bli tatt opp til en kraftig diskusjon.

Steinar: Slutt å tenke høyt! Dette skal vi diskutere på seminaret!

Tore: Vi gleder oss absolutt til mandag. Følelsen foran den kommende RR-sesongen er god.

Radioresepsjonen hører du på NRK P3 fra og med mandag 12. august.

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-tilbake-pa-jobb/feed/ 72
Radioresepsjonen tilbake 12. august https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-tilbake-12-august/ https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-tilbake-12-august/#comments Fri, 07 Jun 2013 09:07:04 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=9917 Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim sveiver i gang en ny sesong med Radioresepsjonen på P3 mandag 12. august (uke 33).

I den anledning følger det her et lite intervju med Bjarte.

Det (intervjuet) begynner nå:

Hei, Bjarte. RR har, hovedsaklig pga. Tores pappaperm, vært av lufta siden 20. desember 2012. Hvordan blir det å komme tilbake til høsten?

— Det blir selvfølgelig helt mega! Jeg savner søstrene. Vi ses jo alt for sjelden når vi ikke har sendinger. Jeg savner pisspreiket, ikke bare på lufta, men også på kontoret.

Har dere gjort dere noen tanker om RR-høsten 2013. Blir det noen forandringer?

— Noe blir helt sikkert annerledes. Jeg tror vi har behov for et skikkelig rådyrt seminar på luksushotell før vi starter opp igjen, slik at vi får kokt sammen noen nye spalter og poster, poster, poster. Jeg fikk tips fra en klient og lytter om at vi burde prøve speech jamming, noe som er ganske morsomt, og som man kan lese mer om på internettet. Jeg skal teste det på Steinar og Töre, så får vi se hvor det ender.

Bortsett fra seminaret; hva skal du gjøre i tiden frem til programmet starter igjen?

— Jeg skal klippe tåneglene mine, også skal jeg til Kroatia og spise min favorittpizza, Baby Ananas.

Er det ellers noe som skjer for tida, noe du har lyst til å legge til?

— Ja! Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle RR-lytterne er fisefin sommer. Håper dere er med oss når vi starter opp igjen 12. august, for uten dere er vi dritt og ingenting, uten dere har vi ikke noe program, uten dere har vi ikke lønn, eller, jo det har vi, men som tidligere nevnt, ikke noe program, eller, vi har kanskje et program, men ganske sikkert et skikkelig kjedelig et. Takk for meeej!

Der var intervjuet med Bjarte ferdig.

Radioresepsjonen hører du altså på P3 fra og med mandag 12. august kl. 11.

Frem til det kan du jo kose deg med denne Bjarte-videoen fra TV-programmet Underholdningsavdelingen:

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-tilbake-12-august/feed/ 26
Radioresepsjonens bærbare fredagsparty https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonens-baerbare-fredagsparty/ https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonens-baerbare-fredagsparty/#comments Tue, 07 May 2013 13:41:56 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=9870 Fredag 10. mai kl. 15 – 17 vikarierer Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim for Bjørn Eidsvåg i Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty på NRK P3.

Det vil si at Tore og Bjarte gjenforenes med Tores bror, Steinar Sagen, og at hele Radioresepsjonen samles til live radiosending for første gang siden 20. desember 2012.

Bjarte: – Det kommer til å bli en del fnising

– Jeg gleder meg til å “treffe” noen av lytterne igjen, har savna de jævlene. Også blir det deilig å tømme skrotten for alt det mentale slagget som har hopet seg opp siden sist, sier Tore.

Blir dette en Radioresepsjonen-sending eller en Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty-sending med Tore og Bjarte som vikarer?

– Det siste, men jeg kommer ikke til å legge bånd på meg for at jeg skal passe inn i formatet. Det kan du bare glømme!

Også Bjarte har store forventninger til fredagens “happening”:

– Ja, absolutt! Jeg vet at det alltid blir en del fnising når vi tre samles i studio, døren låses og persiennene trekkes ned. Forhåpentligvis blir det passe fnisbart for de som hører på også.

Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim er vikarer i Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty fredag 10. mai (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim er vikarer i Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty fredag 10. mai (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Hva Tore og Bjarte holder på med nå for tiden

Mens Steinar er programleder i Steinar og Bjørns bærbare fredagsparty hver fredag, har Tore og Bjarte vært av P3-lufta siden jul (bortsett fra RRs reprisesendinger på lørdager). Tore har hatt pappaperm, og Bjarte har vært med i TV-programmet Underholdningsavdelingen, som nå er ferdig med denne sesongen. Men hvordan har de det, og hva gjør de akkurat nå?

Bjarte:

– Jeg har det veldig bra, men savner Basse og Toremann, og gleder meg til å klemme på søstrene igjen, hvis det er lov å si. For tiden jobber jeg med litt av hvert i Underholdningsavdelingen, ikke programmet altså, men avdelingen. NRK er nemlig inndelt i avdelinger, som for eksempel Nyhetsavdelingen, Sportsavdelingen, Naturavdelingen, Herreavdelingen og altså Underholdningsavdelingen.

Tore:

– Jeg duner’n ganske kraftig om dagen, selv om jeg spiller i en ny sitcom som skal gå på NRK til høsten. Er jeg heldig blir det den første morsomme norske sitcom’en noensinne. Det kan jo hende?

Hør sendingen på NRK P3 fredag 10. mai kl 15. Sendingen blir også liggende i NRKs radiospiller og kommer ut som podkast.

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonens-baerbare-fredagsparty/feed/ 33
RR søker hjelp til å finne innslag, “stikk” og sendinger https://p3.no/radioresepsjonen/rr-soker-hjelp-til-a-finne-innslag/ https://p3.no/radioresepsjonen/rr-soker-hjelp-til-a-finne-innslag/#comments Fri, 26 Apr 2013 12:15:09 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=9834 I denne første artikkelen publisert på Radioresepsjonens nettsider siden 20. desember 2012, spør Steinar, Tore og Bjarte RRs lyttere og nettsidelesere om assistanse til å finne frem gode innslag, såkalte “stikk” og hele RR-sendinger.

Disse skal nomineres til den høythengende radioprisen Prix Radio 2013.

Hvis har hørt noe du satte pris på, og tilfeldigvis også husker sånn ca. når innslaget, “stikket” eller sendingen ble sendt, kan du gjerne dele det i kommentarfeltet. Bidragene til årets Prix Radio må ha blitt sendt (for første gang) på lufta etter 1. mai 2012.

Prix Radio

Prix Radio regnes som radioens svar på Gullruten/Amanda/Amandus/BAFTA/Oscar-utdeling. Radioresepsjonen har blitt kåret til “Årets Radionavn” fire ganger, i 2008, 2009 og 2010 og 2012.

Radioresepsjonen mottar Årets radionavn-prisen 2012 (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3).

Radioresepsjonen mottar Årets radionavn-prisen 2012 (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3).

– Vi er faktisk veldig, veldig ydmyke. Tusen millioner takk til alle som har stemt, og til alle som sender inn dilemmas, post, vitser eller bare hører på, sa Steinar da RR mottok prisen i 2012.

– Uironisk tusen takk, sa Tore.

– Tusen takk, sa Bjarte.

Les også: Radioresepsjonen ble årets radionavn 2012

Kort frist

Innslagene, “stikkene” og sendingene må som nevnt ha blitt sendt etter 1. mai 2012.

Innsendingsfristen for kanalene nærmer seg med orkanskritt, så tips fra dere, kjære lesere på RR-nettsidene, må komme inn allerede innen søndag kl. 23.59, med andre ord i løpet av helga. Det vanker selvsagt T-skjorte til gode forslag.

Skriv inn tips i kommentarfeltet da vel!

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/rr-soker-hjelp-til-a-finne-innslag/feed/ 41
Siste RR-sending på ganske så lenge https://p3.no/radioresepsjonen/siste-rr-sending-pa-ganske-sa-lenge/ https://p3.no/radioresepsjonen/siste-rr-sending-pa-ganske-sa-lenge/#comments Thu, 20 Dec 2012 09:32:12 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=9732 Siden Radioresepsjonen som annonsert tar pause første halvdel av 2013, blir sendingen i dag, torsdag 20. desember, den siste før august.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle føle det så sterkt i dag, men akkurat nå er jeg redd jeg kommer til å felle en liten øyetåre i løpet av formiddagen, sier Bjarte.

Hør sendingen kl 11 – 13 på P3 eller her på P3.no.

– 2013 kan bli rart

Hvordan blir det når sendingen er ferdig?

– Jeg tror det rareste blir å komme på jobb i NRK på nyåret og ikke skulle lage RR, det kan fort bli et mentalt testikkelspark. Da kommer jeg sikkert til å ha mye å fortelle, i hvert fall noe, og så får jeg ikke fortalt det til våre deilige lyttere.

Tore kan fortelle at han går inn i pappaperm med todelt fjes:

– Jeg gleder meg, for jeg ser på det som fri, men samtidig gruer jeg meg til å ikke ha mulighet til å få sagt det jeg mener, komme med skråblikk, kall det gjerne muntlige kronikker, gjennom en daglig totimers radioflate, men igjen, jeg ser lyset i enden av tunnelen, for vi kommer jo tilbake i august.

Steinar har en beskjed til lytterne:

– Jeg har stor forståelse for de som synes det er dumt at deres muligens daglige rutine med RR på P3 eller podkast kommer til å bli brutt, for vi mennesker liker ikke å bryte våre rutiner, men man må alltid huske at verre ting kunne skjedd, for eksempel kunne apen Julius plutselig gå bort, eventuelt alle aper i hele verden.

Det er lov å kødde litt, er det ikke? Steinar på kontoret:

Steinar på kontoret før siste sending (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Steinar på kontoret før siste sending (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

RR-året 2012

Radioresepsjonenåret er over. Her er en liten oppsummering av hva som har skjedd i 2012:

Vårsesongen:

Det begynte litt trått med bestemmelsen om at Tores jingler måtte utelates fra podkastene på grunn av en uenighet mellom NRK og musikkrettighetsorganisasjonen IFPI. 6. februar endret Radioresepsjonen sendetid fra 10 – 12 til 11 – 13. Tore gikk offentlig ut og ba folk om å roe ned reka, og det har folks stort sett gjort. For resepsjonistene har endringen ført til både fordeler og ulemper i den daglige driften:

– I 2012 har vi begynt å spise to lunsjer, en liten rett før sending og en hovedlunsj etter sending. Den største ulempen er at alt det gode i byssa er spist opp når vi kommer til hovedlunsjen, fordelen er at vi slipper den lange køen som pleier å være på sitt verste mellom 11.30 og 12.30, forteller Bjarte.

Sendeskjemamessig tok Radioresepsjonens internasjonale vintest over for 2011-høstens testspalte Den store påleggstesten på mandager, på tirsdager ble Buktalerposten erstattet sangkonkurransekonseptet Radioen er din. Det ble også bestemt at posten Dagen i dag skulle holdes av en av resepsjonistene hver sendedag.

I februar holdt RR et postkasseshow på Samfundet i Trondheim, og i tillegg til radioprogrammet ble lavbudsjettnett-tv-serien Tores spikkeskole produsert. Den ble sendt i 9 episoder fra februar til april.

Her kan du se første epiosde av Tores Spikkeskole:

Høstsesongen:

Etter sommerferien kom RR tilbake etter et planleggingsseminar i Skottland, og det ble gjort et par små forandringer i sendeskjemaet: Current Affairs ble byttet ut med Aktualitetsmagasinet, men dette viste seg å være samme spalte, i hvert fall da Tore brukte svært lang tid på å få laget en ny jingel. Radioresepsjonens internasjonale vintest ble erstattet av Radioresepsjonens Internasjonale Dufttest, og for første gang ble det delt ut noe annet enn RR’er for å rangere produktene. Burberry Touch for men vant til slutt testen med 83,3 neser (grev), mens Liquid Ass Butt-crack smell kom sist med én nese.

I september ble Radioresepsjonen kåret til Årets radionavn. Annet som er verdt å nevne fra høsten, er muligens det først og fremst nettbaserte konseptet Tore og Bjartes skjeggkonkurranse, som startet i slutten av august og ble avgjort ved skjeggveiing i desember.

Her er en video fra skjeggkonkurransens siste dag:

4. og 5. desember fylte Radioresepsjonen Rockefeller i Oslo med forestillingen Radioresepsjonens julepostkasse julepostkasse julepostkasse. Blant innslagene som skapte størst jubel i salen var de ekte skuespillerne Jan Gunnar Røise, Nils Ole Oftebro og Kim Haugens proffe tolkning av stikket (samtalen) “Skal du ikke si at du har forlovet deg?”, hvor Bjarte røpte at Tore hadde forlovet seg.

Se video av dette her:

13. desember hadde RR for første gang sendingen hjemme hos en privatperson, da de dro til Sandnes og kringkastet fra kjøkkenet til William Brendeford m/familie, som hadde kjøpt en Radioresepsjonensending, til inntekt for Amnesty, under P3aksjonen.

– God jul

– Alt i alt har det vært et fantastisk år for oss, både med tanke på podkasttallene som har vært rekordhøye, og at det alltid er gøy å møte lytterne ansikt til ansikt, som vi fikk gjort både på postkasseshowet i Trondheim i februar og på julepostkasseshowene på Rockefeller i desember, sier Bjarte.

– Nå gjenstår det vel bare å ønske alle lytterne en god jul, sier Steinar.

Her har Tore nettopp gitt årets julegave til Bjarte. Høytidelig:

Tore har nettopp gitt Bjarte årets julegave på RR-kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

Tore har nettopp gitt Bjarte årets julegave på RR-kontoret (Foto: Kristoffer Pettersen Rambøl, NRK P3).

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/siste-rr-sending-pa-ganske-sa-lenge/feed/ 39
Skjeggene er borte: Tore vant Tore og Bjartes skjeggkonkurranse https://p3.no/radioresepsjonen/skjeggene-er-borte-tore-vant-tore-og-bjartes-skjeggkonkurranse/ https://p3.no/radioresepsjonen/skjeggene-er-borte-tore-vant-tore-og-bjartes-skjeggkonkurranse/#comments Mon, 17 Dec 2012 08:07:25 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=9613 Tore og Bjartes skjeggkonkurranse ble til slutt avgjort ved hjelp av veiing av skjeggene. Tores skjegg veide 7,1 gram, mens Bjartes kun veide 6,7 gram.

– Ja, jeg har vunnet, men jeg er nok den styggeste uten skjegg, sa Tore etter seieren, helt klart med blandede følelser.

I denne reportasjen kan du se en video og mange bilder fra konkurransens siste dag.

Reportasje inspirert av kvinneblad fra 2004

Tore: Jeg vil at stemningen i denne reportasjen skal ligne på en artikkel jeg leste i et kvinneblad i 2004 hvor intervjuobjektene sminket hverandre, drakk rødvin og fniste mye.

Se video av hvordan det ble her:

Overraskende seier?

For noen kan det nok ha vært en overraskelse at Tore vant. Skjeggkonkurranseinteresserte RR-lyttere i det siste har holdt Bjarte som favoritt til å vinne konkurransen: “Bjartolini! Du har jo mer hår på haka enn Steinar og Tore har på kroppen til sammen! Blodpupp til Tore for tapt duell” og “Bjarte knuser virkelig Tore i skjeggduellen gitt”, er blant kommentarene på Radioresepsjonens Facebook-side.

Oppdatering:
Det har også kommet sterke reaksjoner fra lytterne på at konkurransen ble avgjort med veiing. Enkelte mener dette er urettferdig, siden Tore har større hode og dermed større areal og gro skjegg på en Bjarte: “… vil påstå at det er en stor differanse i ansiktsareal det er snakk om her. Bjarte er vinneren for meg uansett” og “Men Tore har jo mer fjes enn Bjarte… Dette kunne umulig gått noen annen vei…”, skrives det for eksempel på sosiale medias.

De ulike skjeggsveisene

Når man skal fjerne store skjegg, kan det vært gøy å lage noen tulleskjegg på veien mot glattbarbert. Tips: Dette må planlegges på forhånd da et tulleskjegg ofte utelukker muligheten for et annet tulleskjegg, et presteskjegg ødelegger for eksempel muligheten for en smultring og motsatt:

Først et bilde fra før barberingen startet, foreløpig lettbeint stemning i NRKs frisørsalong lokalisert i sminkeavdelingen.

Bjarte og Tore før barberingen (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Bjarte og Tore før barberingen (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Bjarte startet med en skjeggsveis han kalte “Amish Hitler”, mens Tore gikk for et skjegg han mener kan ha vært populær tidlig på 1800-tallet, rundt grunnlovens første år. Det ble sittet på gulvet, og med “noe godt i glasset” var stemningen var fortsatt løs og ledig:

Bjarte "Amish Hitler" Tjøstheim og Tore "Grunnloven" Sagen (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Bjarte “Amish Hitler” Tjøstheim og Tore “Grunnloven” Sagen (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tulleskjegg nummer to: Bjarte “Ibsen” Tjøstheim og Tore “Koteletter og tynn bart” Sagen (skjeggene kan ses uten vinglass i neste avsnitt):

Skjeggene helt borte. Ikke like lettbeint stemning lenger:

Bjarte og Tore uten skjeggg (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Bjarte og Tore uten skjeggg (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Nærmere kikk på skjeggene siste dag

Før barberingen begynte:

Tore og Bjarte på skjeggkonkurransens siste dag (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore og Bjarte på skjeggkonkurransens siste dag (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore “Grunnloven” Sagen og Bjarte “Amish Hitler” Tjøstheim:

Tore "Grunnloven" Sagen og Bjarte "Amish Hitler" Tjøstheim (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore “Grunnloven” Sagen og Bjarte “Amish Hitler” Tjøstheim (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore “Koteletter og tynn bart” Sagen og Bjarte “Ibsen” Tjøstheim:

Tore "Koteletter" Sagen og Bjarte "Ibsen" Tjøstheim (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore “Koteletter og tynn bart” Sagen og Bjarte “Ibsen” Tjøstheim (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Glattbarberte. Tore vant konkurransen, men ble mest nedbrutt på grunn av eget utseende uten skjegg:

Tore og Bjarte uten skjegg (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Tore og Bjarte uten skjegg (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Skjeggkonkurransen: Fakta og utvikling

Bakgrunn:

LES: Tore og Bjartes skjeggkonkurranse
LES: Skjeggkonkurransen første oppdatering
LES: Skjeggkonkurransen: utbrettbare skjegg
LES: Skjeggkonkurransen 15. november

Tore og Bjartes skjeggkonkurranse startet i slutten av august og har også blitt kalt “Arfan Bhatti opp av dage”, inspirert av Arfan Bhattis gode skjeggvekst. I utgangspunktet skulle det holdes på til én ga seg, men da begge ble enige om å gi seg, ble konkurransen avgjort ved skjeggveiing. Tore vant.

Konkurransen har vært en såkalt “klikkvinner” på Radioresepsjonens nettsider, men har også fått en del kritikk, først og fremst fra programleder i Radioresepsjonen, Steinar Sagen, som nektet å delta og har kalt konseptet: “Noe av det kjedeligste med hele Radioresepsjonen”.

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/skjeggene-er-borte-tore-vant-tore-og-bjartes-skjeggkonkurranse/feed/ 65
Radioresepsjonen sender fra et kjøkken i Sandnes https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-sender-fra-et-kjokken-i-sandnes/ https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-sender-fra-et-kjokken-i-sandnes/#comments Thu, 13 Dec 2012 09:31:01 +0000 https://p3.no/radioresepsjonen/?p=9547 I dag, torsdag, blir det en ganske megaspesiell sending for Radioresepsjonen. For aller første gang skal Steinar, Tore og Bjarte ha sendingen fra et privat hjem. RR har reist til Sandnes i Rogaland, hjem til William Brendeford som ga 31500 kr til Amnesty under P3aksjonen for å få en Radioresepsjonen-sending hjemme hos seg.

Oppdatering: Hør Podkasten fra Sandnes (13.12.12) HER (iTunes) eller HER (NRKs podkastside som ikke funker så bra i Google Chrome).

Her er William Brendeford på kjøkkenet sitt. Han lager kaffe til resepsjonistene:

William Brendeford lager kaffe (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

William Brendeford lager kaffe (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Vitsespalte og Stavmikser

Selv om omgivelsene er noe annerledes enn i Radioresepsjonens faste studio – K94 på NRK Marienlyst – planlegger RR å ha en sending med det vanlige torsdagsinnholdet: Vitsespalten, Stavmikseren osv.

– Når vi først skal sende fra et kjøkken, vil jeg lage en stavmikser basert på produkter jeg finner på nettopp dette kjøkkenet, røper Tore Sagen, ansvarlig for Stavmikseren uke 50.

Tore og Mons (sønnen til William) med stavmikseren:

Tore og Mons (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Tore og Mons (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Litt om reisen til Sandnes

Sandes ligger rett ved Stavanger (det henger nesten sammen), og fra Oslo kan man komme seg dit ved hjelp av bil, buss, tog eller fly. Det siste er det raskeste. Det ble reist med rute SK4031 fra Gardermoen til Sola flyplass. Som det fremgår av bildet under skulle flyet lette kl 15.15, men pga snøkaos i Rogaland ble det en del forsinkelser. Bjarte, som har mest erfaring med å fly til Sola på grunn av sine Randaberg-røtter, har forsket på landinger og mener SAS som regel har ganske myke landinger. Bjarte var fornøyd med landingen denne gangen også.

– Ja, jeg var fornøyd med landingen, sier han i en kommentar.

Flyet som egentlig skulle gått 15.15:

Rute SK4031 fra Oslo til Stavanger skulle gå 15.15, men var forsinket (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Rute SK4031 fra Oslo til Stavanger skulle gå 15.15, men var forsinket (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Her sitter Tore og Steinar på Gardermoen og venter på flyet. Tore er i dype tanker etter å ha blitt fratatt hårvoksen sin i sikkerhetskontrollen.

– Den overskred den tillatte mengde voks i en boks, innrømmer han.

Steinar og Tore venter på Gardermoen (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Steinar og Tore venter på Gardermoen (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Og her er flyet fra Oslo til Sola. Et helt vanlig fly.

Flyet til fra Gardermoen til Sola (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

Flyet til fra Gardermoen til Sola (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3).

]]>
https://p3.no/radioresepsjonen/radioresepsjonen-sender-fra-et-kjokken-i-sandnes/feed/ 36