Vi bruker opp de siste kreftene på John Dee onsdag…hardt liv med 5FDP og Shadows Fall!

1
Skrevet av:
Publisert 14:34 17 November, 2009


Det har vært hardt rockeliv i Oslo den seneste uken. Onsdag kveld runder vi av med to deilige amerikanske band på John Dee.

Puh! Det har vært en deilig, men tøff uke. Først var det The Devil Wears Prada og Your Demise på John Dee, og spesielt Ohio-gjengen i TDWP imponerte med supertight metal, deilig hardcore og skingrende englevokal over desperat skrikesynging. Sjekk bilder fra konserten her.

Så var det Clutch på Sentrum Scene, og herre jemini så det svingte. Clutch har vært litt vel jammete de seneste årene, og hos både Totto og moi har det ført til litt gnisninger i kjærlighetsforholdet til dette vakre Maryland-bandet. Men på lørdag var det slutt på dillet, Clutch spilte seg gjennom nesten 20 låter uten å skli av sporet og  inn i jamsumpen, og låter som Cypress Grove, 50 000 Unstoppable Watts, The Mob Goes Wild og Burning Beard satt som sølvdolken gjennom et vampyrhjerte.

I går var det enda et Pyro-favorittband som dukket opp i hovedstaden. The Bronx inntok Rockefeller som både mariachi- og punkrock-orkester, og med en strålende opplagt Matt Caughthran i front var det duket for en helaften av de sjeldne. Først en drøy halvtime med lett tacomusikk, før The Bronx på en time spilte seg igjennnom det meste av det beste fra sine tre plater. Fremtidsvisjonen Shitty Future, kunstrockeren Knifeman, debuten Heart Attack American, selveste History’s Stranglers, Gilby Clarke-grooveren White Guilt og en haug andre deilige låter i krysningen mellom amerikansk punkrock og garagerock. Deilig.

Og onsdag kveld avslutter vi ballet med Five Finger Death Punch og Shadows Fall. Five Finger Death Punch er elsket og forhatt i USA, er i ferd med å vokse seg svære i UK, og nå spiller de i Norge for første gang. Bandet kan enkelt beskrives som en blanding av Slipknot, Metallica og Nickelback, og før du sier at det vekker rare og vonde følelser, gi dem en sjanse med denne videoen. (videoen er disabled, så du må inn på YouTube der for å se den) Five Finger Death Punch er melodiøst, hardtslående, fengende og akkurat det doktoren anbefaler en onsdag kveld.

Five Finger Death Punch på MySpace

Shadows Fall har vi spilt mye på Pyro siden de slapp The War WIthin for noen år siden, og årets Retribution vitner om et band som er mer glad i å moshe til Testament-riff på fest enn et gjennomsnittlig amerikansk metalband. Shadows Fall spilte på Inferno for mange herrens år siden, vi gleder oss stort til å se de gruse John Dee enda en gang.

Sjekk videoen til Still I Rise fra Retribution:

Tags: , , ,

Del "Vi bruker opp de siste kreftene på John Dee onsdag…hardt liv med 5FDP og Shadows Fall!"