Ukens albumcover: et av de mest kjente

5
Skrevet av:
Publisert 8:00 7 December, 2009

Men kanskje du lærer et par facts likevel?

Slayers thrash-mesterverk Reign In Blood ble sluppet på verden i oktober 1986, og forandret metalen for alltid. Artig nok utgitt på hiphop-selskapet Def Jam, etter at Rick Rubin hadde sett bandet i aksjon på scenen. Rick Rubin er også produsent på platen.

Reign In Blood var da den kom det ondeste, mørkeste og hardeste verden hadde hørt. Med pedalen helt i bånn, og tekster fra helvete, inspirerte Slayer alt fra vanlig metal til death metal og black metal. Og til slik en grufull lyd måtte man ha et perfekt cover. Skjønt perfekt synes ikke bandet at Larry Carrolls illustrasjon var.

Larry Carroll var politisk tegner i New York Times og Village Voice og fikk oppdraget med å komme opp med en tegning som passet til albumets innhold. Men etter å ha sett tegningen mente bandet at den ikke var stilig nok. Ikke før et av bandmedlemmene (usikkert hvem) hadde vist tegningen til sin mor, med påfølgende sjokk og vantro fra mamma, skjønte bandet at Carroll var inne på noe. Som Kerry King sa til Kerrang på den tiden; “Nobody in the band wanted that cover. We were stuck with it. Some warped demented creep came up with the cover”.

Heldigvis for det. For Reign In Blood er et av de mest kjente metal-coverne gjennom tidene. Med sitt dypdykk ned i et blodig og kaotisk helvete der hornete geitehoder, djevler, avrevne hoder, lik og paver svømmer rundt. Ondere enn det meste. Bedre enn det meste.

Ryktene vil ha det til at man kan se både Hitler, Paul McCartney og pave Johannes Paul II på coveret, noe Carroll har benektet. Men at de mørke tjenerne nederst i bildet har gigantiske peniser, må han medgi at stemmer. Også at figuren i midten nederst holder en avrevet penis i sin venstre hånd. Den eneste Carroll vil navngi er skikkelsen som henger oppe til høyre med et spyd gjennom brystet. Det er en annen New York-illustratør som heter Tom Dillon.

Fun-facts:

Carroll gjorde også coverne til tre andre Slayer-plater: South Of Heaven, Seasons In The Abyss og Christ Illusion.

Orginal-maleriet hadde ikke Slayer-logoen eller album-tittelen inkorporert, og ingen vet helt hvor maleriet er. Carroll ga det til en ung maler, som senere solgte det.

Coveret har inspirert blant annet tatoverings-dronningen Kat Von D og Paul Romano som står bak de fantastiske Mastodon-coverne.

Def Jams distributør Columbia Records nektet å gi ut platen grunnet albumcoveret og teksten på Angel Of Death, så platen ble solgt gjennom Geffen Records.

Slaaaaaayer!

Tags: ,

Del "Ukens albumcover: et av de mest kjente"