Sterk og seig Pyro-søndag: Terror og skjeggete rock

0
Skrevet av:
Publisert 13:08 7 November, 2014

orangegoblin-3
Det blir ingen kjære mor i Oslo førstkommende søndag. Opptil flere av Pyros favorittband kommer til hovedstaden.

Søndag denne helgen blir en dag full av avansert logistikk for Pyro. For hovedstaden er fylt til randen av artister vi vil se, høre og headbange til. Klarer vi å løpe mellom Rockefeller i sentrum og Parkteatret på Grünerløkken for å få med oss alle våre favorittband, samtidig som vi får drasset med oss nok opptaksutstyr til å gjøre intervju med nøkkelpersonene? VI vet: media, det er en skitten jobb, men noen må gjøre den.

For på Parkteatret spiller doomlegendene St. Vitus, og med seg har de bandet som for tiden kniver med Audrey Horne om tittelen Universets Feteste Rockealbum i 2014. Vi hadde egentlig avskrevet Orange Goblin som ett av hundrevis av passe interessante stonerband fra 90-tallet, men med sine to seneste plater – Eulogy For The Damned og årets Back From The Abyss – har de tatt steget opp blant rockens geistlige, bevæpnet med sanger om konger, riff så feite at Dr. Atkins hadde besvimt og respektfulle nikk i retning Motörhead, Maiden, Saxon og andre band i toppen av arverekken. Live er de bedre enn noensinne.

Sjekk bare Sabbath Hex fra Back From The Abyss:

Og så er det Rockefeller da, for der er det en slags festivaldag med digg hardcore. Nest øverst på plakaten står først kanadiske Comeback Kid, som med Die Knowing har levert en allsangvennlig, moshpitoppviglende og megaenergisk plate, med gangvocals og klassisk hardcoreriffing i skjønn forening. Her er en av mine favoritter, Wasted Arrows:

Og så, folkens, sent på søndagskvelden er det duket for en overdose total ekthet fra Los Angeles, sjølvaste Terror. I år etter år har vi spilt dem på Pyro, sett merchdominansen deres på Graspop, og drømt svette drømmer om å få sett og hørt og opplevd Terror live. Vi snakker Hatebreed for gatene, kjapp riffing og Pantera på sitt mest groovy om hverandre. Slik blir det på Rockefeller søndag:

Tags: , , , , , ,

Del "Sterk og seig Pyro-søndag: Terror og skjeggete rock"