Pyro kårer tidenes debutalbum

72
Skrevet av:
Publisert 22:55 25 September, 2012

Overraskelser og velkjente orkester på Pyros helt totalt offisielle kåring.

Pyro har satt sammen en topp 10-liste over de aller beste debutalbumene innen hardrock, heavy metal og punk. Etter at våre lyttere og nettlesere hadde nominert en gigantisk haug med debuter laget vi hver vår liste, regnet poeng, og diskuterte oss frem til følgende rekkefølge:

1. Rage Against The Machine-Rage Against The Machine

Kanskje litt overraskende at vi begge hadde denne som nummer 1, men Rage Against The Machines debut er definitivt en av de aller beste platene som er gitt ut i rockehistorien. Raseri og rock blandet med punk og rap og politisk brann. 90-tallets store album for begge oss gir en plassering øverst på pallen. Drit i Killing In The Name, resten av albumet er jo bedre.

 

2. Guns N’ Roses-Appetite For Destruction

Et perfekt hardrock-album. Helt forbanna perfekt fra start til slutt.

 

3. Black Sabbath-Black Sabbath

Heavy metalens viktigste album. Men altså bare en 3. plass hos oss. Og hvor ble det av Led Zeppelin I på listen? Ikke glemt. For mye blues.

 

4. Iron Maiden-Iron Maiden

Iron Maiden har saktens forandret seg mye siden de dukket opp som et lettere punkete og nytt heavy-band, men det er noe med debuten som fremdeles fenger minst like mye som de beste platene med Dickinson. En stor start på en større karriere.

 

5. Dio-Holy Diver

Etter Rainbow og Black Sabbath var det på tide at Ronnie James Dio laget sitt eget band. Og for et band. FOR ET BAND! Debuten er en av de store platene fra 80-tallet. Pur heavy metal.

 

6. Badlands-Badlands

Listens store overraskelse. Asbjørns høye plassering av denne, både på listen sin og i livet sitt, førte til at et ganske ukjent Badlands med kjente medlemmer som Jake E. Lee (Ozzy) og Eric Singer (Black Sabbath, Alice Cooper Cooper, Kiss) ble plassert høyt på listen vår. Nydelig kjærlighetsrock. Så mye kjærlighet at vokalisten Ray Gillen døde av hiv.

 

7. Metallica-Kill ‘Em All

Metallica laget bedre album senere i livet sitt, men det er noe punkete, vilt og ytterst sjarmerende med debuten. Låtene er da også klassikere. Alle som en.

 

8. Gallows-Orchestra Of Wolves

Galskapspunk fra Londons mørkeste bydeler. Asjørns desiderte favorittband de siste årene. Rett inn på listen. Etter debuten ble bandet bare bedre. Imponerende.

 

9. Kvelertak-Kvelertak

Herlig med et norsk album på listen. Kritikere vil si at vi er i overkant nasjonalromantiske, men faktum er at Kvelertak laget en helt ny lyd med sitt debutalbum. Fremdeles låter platen helt sinnsykt bra.

 

10. Rainbow-Ritchie Blackmore’s Rainbow

Blackmore orket ikke mer av funk-fascinasjonen til resten av Deep Purple, sa takk for seg, og fant en herre ved navn Ronnie James Dio til å synge sine nye sanger. Sammen laget de en vidunderlig debut, og ble et av hardrockens fineste band. I noen år…

 

10. Ramones-Ramones

Skranglete og poppete skitten rock rett fra gateplan i New York. Punkens første store band. Viktig. Svært viktig. Og svært god.

 

 

Her er våre personlige lister, som da poengmessig ble blandet sammen til hovedlisten (pluss litt diskusjon der poengene ble like).

Asbjørn:

1-Rage Against The Machine-RATM
2-Black Sabbath-Black Sabbath
3-Guns N Roses-Appetite For Destruction
4-Badlands-Badlands
5-Gallows-Orchestra Of Wolves
6-Kvelertak-Kvelertak
7-Rainbow-Ritchie Blackmore’s Rainbow
8-Iron Maiden-Iron Maiden
9-Korn-Korn
10-The Darkness-Permission To Land

Totto:

1-Rage Against The Machine-RATM
2-Guns N’ Roses-Appetite For Destruction
3-Dio-Holy Diver
4-Black Sabbath-Black Sabbath
5- Metallica-Kill ‘Em All
6- Iron Maiden-Iron Maiden
7- Ramones-Ramones
8- Marillion-Script For A Jester’s Tear
9-Van Halen-I
10-Dead Kennedys-Fresh Fruit For Rotting Vegetables

Tags: ,

Del "Pyro kårer tidenes debutalbum"