Motorpsycho hyller Maiden?

0
Skrevet av:
Publisert 18:05 20 January, 2014

kapstad
Denne karen spiller trommer i Motorpsycho,. Han elsker Iron Maiden. Slikt blir det hyllest av.

7. mars kommer ny plate fra de gnistrende og ganske så varierte rockeveteranene i Motorpsycho. Trønderne har en massiv karriere bak seg, fra metal på Demon Box via Cali-pop på Let Them Eat Cake til dronerock på en haug med liveplater. Her i Pyro-redaksjonen er vi veldig glade i deres Watching You-cover fra en tidlig EP (var det Another Ugly EP?), den bør du sjekke ut.

Uansett: her om dagen kom en teaser for det kommende Motorpsycho-albumet Behind The Sun, og gjett om ikke trommis Kenneth Kapstad har lagt inn en en frekk referanse til selveste Iron Maiden. Sjekk bare YouTube-videoen her, som ikke bare heter Where Greyhounds Dare, men også begynner med trommebrekket fra Where Eagles Dare!

…her har du originalen fra Nicko og Maiden. før vi tar en prat med Motorpsycho-trommis Kenneth Kapstad om Iron Maiden:

Hei Kenneth! Tittelen Where Greyhounds Dare låt mistenkelig som en Maiden-låt, og så hører vi jo med en gang at det er Where Eagles Dare. Hvor kom den fra?
— Det er jo verdens tøffeste åpning av ei plate, er det ikke? Både trommebrekket, som jeg så ydmykt har lånt, og låta. Og så er jo trommebrekkeket Nickos inntog i Maiden.

Hvor stor Maiden-fan er du, vi trodde Motorpsycho-ansatte kun hørte på Grateful Dead og sånt om dagen?
— Jeg vil tro jeg nok er veldig langt over snittet fan av Iron Maiden. Jeg blir fortsatt helt idiot bare jeg ser Maiden-logoen, coverbilder, liveklipp, eller hva som helst som kan ta meg tilbake til den følelsen jeg hadde da jeg først oppdaga bandet, for godt over et kvart århundre siden. De andre gutta deler nok dessverre ikke denne fanatiske fasinasjonen for Iron Maiden. Men en liten hyllest til både min elsk for dette bandet og min fascinasjon for hunderasen greyhound ser jo ut til å ha gått gjennom nåløyet.

Hva kan vi ellers forvente oss fra ny Motorpsycho-plate, blir det kanskje en låt om Alexander den Store?
— Det blir nok veldig lite sånne hint på den nye skiva, MEN jeg kan love at den er proppfull av herlig, speisa hardrock som jeg gleder meg masse til å gi ut!

kapstad_nicko

FOTO i toppen: Anja Basma

Tags: , , , , ,

Del "Motorpsycho hyller Maiden?"