10 spørsmål med Lakei

34
Skrevet av:
Publisert 8:00 1 May, 2012

Lakei fra Bergen dukket opp fra intet med en fortreffelig plate som heter Konspirasjoner for noen dager siden. Vi ble så revet med at vi sendte trommis Arne de ti spørsmålene. Det viste seg også at Arne var en av de som satt opp metal-forestillingen Svartediket på Den Nationale Scene i Bergen i fjor. Grei bonus.


1. Hvem er du og hva skjer?

Jeg er Arne Longvastøl, eller Blodarne som jeg ofte blir kalt, trommeslager i Lakei for tiden. Har endelig fått stablet på beina et skikkelig band med sinnsykt flinke musikere etter Svartediket-prosjektet var over. Platen vår slippes nå gjennom Indie recordings.

2. Den første platen du kjøpte?

Jeg klarer ikke på stående fot å huske hvilken det var, men husker hvertfall at jeg ble helt satt ut da Sepultura ga ut Arise i 1991. Da vrengte høytalerne seg, og jeg ble fra meg av begeistring. Før det gikk det mest i Skid Row og Kiss lp-er som jeg tyvlånte fra broren min, og truet klassekamerater til å like.. Haha!

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

Uff.. Jeg må innrømme at jeg har en greie for Boney M. Min far kjøpte en dvd med dem. Ble jævlig fascinert av energien til Bobby Farrell. Så solgte de utrolige 150 millioner album..

4. Taco; lefse eller skjell?

Mye karbohydrater i alt dette her. Trommiser må holde seg i form vettu. Men ville valgt lefse. For mye gris med resten.

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

Lenge siden jeg har gjort livegiger, men det gikk for det meste i en sur Tuborg eller en kasse med Urge da vi spilte konserter før i tiden. Ellers synes jeg det var rart å spise froskelår. Smaker dårlig ass..

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

Maiden. Fordi jeg hadde en sinnsyk stor plakat av Bruce Dickinson på gutterommet mitt som skremte meg hver gang jeg lukket døren. Plakaten var like stor som døren, og det føltes alltid som om det stod en person og niglodde meg midt i trynet.. Men liker egentlig uttrykket til Black Sabbath bedre.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Orion med Metallica, Flying Whales med Gojira og Hjernen er alene med Seigmen.

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Sverger til dongri jeg ass. For mye svetteræv med lakk og lær.

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

Alle har vel ett behov for å uttrykke noe. Jeg liker å utrykke meg gjennom musikk. Så er det jævlig digg å holde på med noe som man føler sterkt for. Når jeg hører metal som jeg digger får jeg skikkelig god feeling. Er også et pluss hvis andre digger musikken man har laget.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Lakei inneholder det beste fra punk og metalverden. Det er knusefet Göteborg-sound og ikke noe typisk bergens black metal. Liker du sludge hardcore midt i trynet, og ikke overprodusert metal, skal du sjekke ut LAKEI… Hellyeah!

Tags: ,

Del "10 spørsmål med Lakei"