10 spørsmål med Jens fra Borknagar

76
Skrevet av:
Publisert 10:00 23 April, 2012

(Borknagar, Jens til høyre)

Jens Fredrik Ryland har nyss gitt ut et strålende album med Borknagar, og han er også med i ISC Vortex. Det måtte bare ende med 10 spørsmål fra Pyro.

1. Hvem er du og hva skjer?

Jens F. Ryland, gitarist i Borknagar og ICS Vortex. Borknagar har akkurat vært på Inferno og har sluppet skiva Urd. Vi venter nå på ferdigstillingen av den første videoen fra skiva, men jeg skal innrømme at jeg ikke vet når det blir. ICS Vortexs debutskive Stormseeker ble sluppet i august i fjor, og er nå blant annet nominert som beste debutskive i tyske Metal Hammer. Vi gjorde en konsert i Helsinki i februar, og har booka en festival i Barcelona i september.

2. Den første platen du kjøpte?

Jeg kjøpte både platespiller og AC/DCs Fly On The Wall sommeren i 1987 da var jeg 13 år.

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

Tja, har vel aldri hatt en musikksmak som har vært forenelig med alle, spesielt om man skal tenke på den beinharde black metal gjengen, hehe. Har vært fan av Dream Theater siden 1994 og er fortsatt det, men sier det ikke alltid høyt. Er vel ute av skapet nå?

4. Taco; lefse eller skjell?

Skjell, helt klart. Taco er en del av menyen som jeg kaller; “mat man kan/bør drikke øl til”.

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

Husker godt da vi kom til Minsk, hovedstaden i Hviterussland. De var svært opptatt av å vise oss at de hadde en viss standard og ikke var fattige, men jeg måtte le da maten vi fikk på get-in var en salat med 4 reker i hver porsjon!! De rekene hadde reist langt, for å si det sånn, og gikk for å være luksus inne på slettene i Hviterussland.

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

Iron Maiden, uten tvil. Men er jaggu ikke sikker på at jeg har noen god grunn…Det er nok mange rare tilfeldigheter som avgjorde hvilke band man ble fan av tidlig i tenårene, for meg er Maiden et av dem.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Tja, godt spørsmål. Jeg forbeholder meg retten til å forandre, men sånn på sparket kan jeg tenke meg; AC/DC – For Those About To Rock, We Salute You, muligens Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name og Judas Priest – Out in The Cold (versjonen fra Live…) , men denne må jeg nok tenke mer på!

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Dongeri om dagen ja. Har vært innom de to andre uten å trives noe videre med det!

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

For meg er det en miks mellom å være en ventil i hverdagen for å få ut oppspart bullshit, en visjon om å bli husket for noe man har gjort, og så kommer det masse motivasjon til å fortsette fra all responsen man får.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Borknagar har røtter i black metal, greiner i pagan-, epic- og avantgarde-metal og spirer inn i prog-metal. Det er like lett som det er vanskelig å få folk  interessert i Borknagar fordi de 9 skivene vi har gitt ut er svært varierte, og man vil finne låter som fenger folk fra svært forskjellige leire. På samme måte er det lett å skremme bort en potensiell lytter om førsteinntrykket er galt, for eksempel så er de to første låtene på Urd rimelig harde, og representerer nok ikke helt og fult hva resten av skiva byr på. Når man skal høre på Borknagar så er det kanskje greit å vite at vi er et forholdsvis dynamisk band, og det holder ikke å høre på en låt for å finne ut hva vi driver med, den neste vil være forskjellig. Hør på en hel skive, hør på hele Urd!

Tags: , , ,

Del "10 spørsmål med Jens fra Borknagar"