10 spørsmål med Felberg fra Smoke Mohawk

0
Skrevet av:
Publisert 10:00 15 October, 2012

Thomas Felberg elsker rock. Takk for det. 10 spørsmål levert og besvart.

WE har en lang pause (som vi håper ikke blir permanent…), men i mellomtiden sysler vokalist Thomas Felberg med nok et strålende rockeorkester. Smoke Mohawk gir i disse dager ut sin nye plate Viva El Heavy Man, og vi smelte i vei de ti spørsmålene til alltid hyggelige Felberg.

1. Hvem er du og hva skjer?

Mitt navn er Thomas Felberg, og jeg synger i Smoke Mohawk som nå i oktober er aktuelle med vårt nye album “Viva El Heavy Man” ute på Ohyeah Records i Norge og Nois-O-Solution i Tyskland. Vi har også akkurat vært på tysklandsturne med svenske Imperial State Electric, og spiller sammen med Rival Sons i Oslo, Stavanger og Bergen nå i oktober. Rock er digg!

2. Den første platen du kjøpte?

Det var AC/DC “For Those About To Rock… We Salute You” som jeg kjøpte på vinyl i 1981 etter å ha spart ukelønn i 3 uker. Et sjelsettende øyeblikk…

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

Garantert flere… Jeg liker å høre på mye forskjellig. Alt er estetikk og hvordan man lytter. “I can make you love any band”. Det er snakk om riktig stemning. Som Zappa sa det “Music is the best!”

4. Taco; lefse eller skjell?

Tror det må bli skjell. Liker knasingen.

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

Den jeg husker som den verste er en øst-tysk chili con carne jeg fikk i Jena sammen med WE i 2003. To timer før gig ble jeg dårligere og dårligere, ti minutter før jeg skulle på begynte jeg å kaste opp og måtte gjennomføre konserten spyende mellom låtene bak forsterkeren til gitarist i WE, Don Dons. Klarte femti minutter av dette, så rett på ramma og drite voldsomt, så ned igjen på scenen og tyve minutter ekstra. Sov godt den natten.

Den dårligste må være i Nottingham på samme turne med WE i 2003 der det engelske forbandet fikk penger til to poser pommes frites på deling, som de måtte kjøpe i fish&chips butikken ved siden puben vi spilte, mens WE (hovedbandet) fikk middag på puben vi var i. Harde tider for undergrunnsrock i England som dere skjønner…

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

Må man velge?? Skal man velge mellom knekkebrød og brød? Cheddar eller Red Gloucester? “It´s like you´re wearing the wrong conditioner for your hair…”, for å sitere et annet band. Nei, jeg må ha begge deler! Black Maiden eller Iron Sabbath.

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?

Uten å tenke for mye på det detter disse ned i hodet mitt i denne rekkefølgen.

Led Zeppelin: Dazed & Confused

David Crosby: Laughing

AC/DC: Rock´n´roll singer

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Jeg har personlig gått med alle tre ting på scenen. Men det er noe med spandex og lær som høyner bevisstheten som frontmann. Men dongeri kan også være kult. Mer en liten klubb det. For Smoke Mohawk er det en god miks av alle tre, både lær, spandex og dongeri på scenen. Igjen er det fint å mikse det opp litt. “Why trust one drug and not the other? That´s politics mate…”

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

Det føles bra og er veldig energiutløsende. Slår annen terapi hvis man føler seg litt rar. Noe rockere gjerne gjør fra tidlig av. Det er også veldig sosialt og er noe man gjør sammen med andre. Det er bare å hoppe i det folkens! Som Pelle Parafin synger “Ett eneste rom hvor vi kan værra oss sjæl…”

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Smoke Mohawk spiller rock´n´roll med elementer av 70-talls hard rock, 60-talls psykedelia, NWOBHM, punk og 80- og 90-talls rock og metal. Sjekk ut Smokle Mohawk “Viva El Heavy Man”. Det er en musikalsk reise i rocktid og rockrom. Bli med og feire den originale “heavy-mannen”!

Tags: , , ,

Del "10 spørsmål med Felberg fra Smoke Mohawk"