10 spørsmål med Circus Maximus

0
Skrevet av:
Publisert 11:00 19 June, 2012

Circus Maximus feirer akkurat nå sitt nye album Nine, har slippefest på Parkteateret i Oslo lørdag 23. juni, og da passer det bra at en av dem svarer på ti spørsmål hos oss.

Circus Maximus blander det myke, det storslåtte og det proggete på sin fine nye plate Nine. Trommis Truls fikk ti spørsmål levert i innboksen, og svarte kjappere enn de fleste andre. Stødig.

1. Hvem er du og hva skjer?

Mitt navn er Truls Haugen. Jeg spiller trommer, og er aktuell med ny skive fra  heavyorkesteret Circus Maximus. Vi er et band fra Oslo som har holdt på siden rundt år 2000. Bandet består av brodern min, Mats Haugen på gitar, Michael Eriksen på vokal, Lasse Finbråten på tangenter, Glen Møllen på bass og undertegnede på trommer. Vi har gitt ut to skiver fra før, The 1st chapter i 2005 og Isolate i 2007. Nye skiva har fått tittelen Nine.

2. Den første platen du kjøpte?

Første skiva jeg kjøpte for egne penger var Testaments, Practice what you preach. Kjøpte den på Innova på Karl Johan. Der hvor Vinnys Kebab er nå. På samme handleturen var jeg ogsåinnom gamle Råkk og Rålls hvor jeg kjøpte Yngwie Malmsteens Trilogy, på vinyl. Herregud så fett å skyte flammer ut av Fendern mot drager mens man sitter i spagaten i spandexbusker. Usikker på hvem av de jeg kjøpte først egentlig…..

3. Er det et band du elsker som alle vennene dine hater, eller som du ikke tør fortelle at du elsker? Hvisk det til oss.

Må nesten dele det opp i Circus Maximus-leiren og Insense-Leiren (da jeg trommer i begge band). For Circusgutta er det Strapping young lad og for Insensegutta er det Donkeyboy. Strapping er for brutalt og bråkete for Circusgutta, og Donkeyboy er for pusete for Insensegutta. Jeg er ikke flau av å være fan av noen av de. Jeg er kanskje litt flau over å synes at hard 90talls-techno er ganske kult. Tror det er få som vet det….

4. Taco; lefse eller skjell?

Tubs. Står stødig og plass til altfor mye stæsj oppi.

5. Hva er den rareste maten du har blitt servert backstage?

For å være helt ærlig så har jeg sluppet unna den verste og rareste maten. Har stort sett vært fornøyd. Insense var på en 6-ukers runde rundt i Europa en gang, men da var jeg ikke med pga at jeg ikke fikk fri fra dagjobben, så jeg måtte ha vikar i bandet. Ble fortalt at de fikk servert mye drit på den turen.

6. Black Sabbath eller Iron Maiden, og hvorfor?

Iron Maiden. Jeg er ikke gammal nok til å like Black Sabbath mer enn Maiden. Og hvordan kan man ikke digge en fyr som er en av verdens mest innflytelsesrike vokalister, er pilot og kan fly passasjerfly, har vært en av Englands beste fektere, samler på tanks og tog hvor han og forøvrig dukket opp på Discovery Channel med ekspertuttalelser om akkkurat tanks og tog. Fantastisk fyr!

7. Hvilke tre låter vil du ha i begravelsen din?
Samuel Barber  – Adagio for strings opus 11
Testament – Return to Serenity
Juba, Juba – Knutsen og Ludvigsen.

8. Lær, spandex eller dongeri, og hvorfor?

Dongeri. Blir så sinnsykt klam og svett av lær. Jepp, har brukt skinnbukser en gang ja…hehe.  Spandex derimot har jeg aldri prøvd. Med kroppsfasongen min ville ikke det vært så flott heller.

9. Hvorfor spille musikk egentlig?

Det er det jeg kan. Alt annet i oppveksten var uinteressant. Det er jo mye fetere å holde på med musikk enn å ha en kjip dagjobb man hater.

10. Beskriv musikken din på en linje, og svar oss på hvorfor Pyro-leserne skal sjekke ut bandet ditt?

Circus Maximus er helt vannvittig fengende, melodisk og småprogga metal som ikke er for nerdete for antiprogfolka. Sjekk ut nye skiva «Nine» for den er så mye fetere enn alt annet som blir gitt ut i år. Synes hvertfall jeg…hehe.

Tags: , ,

Del "10 spørsmål med Circus Maximus"