Sommeren regner bort og høsten er rett rundt hjørnet! Les mer

Hvilket tema ønsker du at Miksteip skal ta for seg? Les mer

10 sanger om penger

Av , 1. March 2012. Postet i Ukategorisert
1

Hvor grådige er de unge norske finansfolka? Og hva skal til for å bli søkkrik på aksjer? Det er spørsmålet Nareas Sae-Khow stiller i ukas P3dokumentar.

Les, hør, og se dokumentaren og ekstramateriale her!

I den anledning har miksteip tatt på seg jobben med å sette sammen en spilleliste til dokumentaren, så sjekk ut de beste sangene om penger her!

Åpne en utvidet liste i Spotify

De nye musikkmakerne

Av , 3. February 2012. Postet i Ukategorisert

Mandag til fredag fra klokken 09.00-11.00 skal eks-Bandemedlem Ken Wasenius-Nilsen og helt P3-ferske Ida Fladen lede programmet som har fått navnet Miksteip. Til nå har Ida underholdt Energy-lytterne sammen med tre menn. Når hun ikke er bortkommen i gangene på NRK Marienlyst, skal hun nå lage Miksteiper med Ken som har lang fartstid i P3.

Les mer om det nye sendeskjemaet her.

Ida (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Det er en sann glede å få jobbe med Ken! Han er en glabass, og jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å få det gøy sammen. Han synes nok kanskje jeg er litt rar (noe som er helt korrekt), men det må han bare lære seg å leve med, sier Ida.

– Ida er dyktig, underholdende og rar. Jeg må stadig slå henne på skuldrene fordi hun mener det bryter en forbannelse hun pådrar seg når hun går over kumlokk. Og så er hun redd for fugler. Og så spiser hun utelukkende frossen kyllingpostei. Men hvordan det er å jobbe med henne? Jo da, ganske rart, sier Ken.

Egen musikk

Ida ser frem til å være med på å utvikle et radioprogram helt fra bunnen av, og merker allerede endringen av arbeidstid på kroppen. Klokken 9 er som ettermiddagen for henne etter å ha vært programleder for morgenshowet på Energy. Mer bekymret er hun for makkeren sin som ikke har stått opp før klokken 10 på et helt tiår.

– Jeg må stå opp helt hasardiøst tidlig, sier Ken.

– For de fleste arbeidstakere høres det overkommelig ut, men kroppen min har vendt seg til livet som ettermiddagsprogramleder. Det er som ekstremsport: å hoppe utfor en klippe en gang i ny og ne kan alle gjøre, men å takle små forandringer som påvirker en hver eneste dag krever sin mann. Det kommer til å bli tøft for meg, men jeg får spille min egen musikk på radio! sier han.

Ida gleder seg til å dra Ken ut av morgentåken hver morgen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Nostalgisk og nytt

De skal snekre sammen en daglig totimers miksteip for lytterskaren, så navnet “Miksteip” kom av seg selv. Som lytter kan du forvente deg både kjent og ukjent musikk. De har latt seg inspirere av den nostalgiske kassetten og lar blant annet lytterne bestemme den siste låten i hver time.

Ken (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Vi ønsker at musikken vi spiller skal trigge noe hos lytteren, for eksempel en følelse eller et minne. Ken og jeg skal dele våre musikkopplevelser, og vil gjerne høre det samme fra lytterne. Jeg gleder meg aller mest til å gi lytterne den følelsen man får når man hører en låt man ikke har hørt på lenge, sier Ida.

Selv om Ken heller mot den rocka enden av skalaen og Ida mot den poppete, har de én ting til felles: Hip Hop. Ida er sikker på at noe skikkelig gangster-rap kommer til å føre dem sammen.

– Ken har mer musikkerfaring enn meg og jeg forventer å lære mye av han, men håper også at jeg har en ting eller to å tilføre. Hva vet egentlig Ken Wasenius-Nilsen om Destiny´s Childs første år? avslutter Ida.

Miksteip har premiere mandag 6. februar.