– Tenk om jeg sulter i hjel!

LINE JORDA RUNDT: Programleder Line Elvsåshagen (25) har hele sitt liv vært sofagris og flinkis. Men i høst legger hun livet sitt i dine hender på sin reise jorda rundt.

 • Dette er Lines reise
 • Line reiser uten penger til mat og overnatting
 • Underveis er Line avhengig av tips og råd fra følgere i sosiale medier
 • Landene hun skal besøke er Russland, Iran, Sør-Korea, Australia, Peru, Bolivia, Malawi og Tanzania
 • Instagram: @Linejordarundt, Snapchat: Linejordarundt, Facebook: NRKP3
 • Avreise er 20. august
 • Hør Lines reiseoppdateringer på P3morgen
 • Se tv-serien “Line jorda rundt” 30. september på NRK 3

Programleder Line Elvsåshagen (25) har hele sitt liv vært sofagris og flinkis. Men i høst legger hun livet sitt i dine hender på sin reise jorda rundt.

Du har kanskje blitt kjent med Line gjennom “P3morgen”, “Lunsjkake” eller “Vi under 1.60” på NRK P3. På radio framstår hun som impulsiv og gæren, men:

– Det du ikke vet er at jeg planlegger det meste, avslører Line.

– Jeg har vært en strebete nørd helt siden ungdomsskolen. Hallo, det siste året har jeg jobba sju dager i uka!, sier hun.

Nå skal hun for første gang slippe kontrollen.

Omvendt dannelsesreise

I høst skal Line på en omvendt dannelsesreise. I løpet av seks uker skal hun oppleve verden på en ny måte. Nå skal hun nemlig la deg bestemme.

– Tidligere har jeg planlagt livet mitt til punkt og prikke, selv på ferie. Jeg har booka alt fra hotell til guider på forhånd. Men nå er det ikke opp til meg lenger!

For Line reiser uten penger til mat eller overnatting. Gratis reiseopplevelser skal hun skaffe via internett. I den forbindelse har Line en klar oppfordring til folk der ute.

– Jeg er helt avhengig av å få hjelp av snillinger på internett, og jeg kommer til å spørre om hjelp på Facebook, Instagram, Snapchat og p3.no.

– Folk er jo så greie, så jeg må jo tro noen vil tilby en sofa å sove på eller inviterer meg på familiemiddag, hvor det måtte være. Men jeg aner jo ikke om dette kommer til å gå i det hele tatt. Tenk om jeg sulter i hjæl?, sier hun.

Line har ikke reist så mye tidligere. Men en liten prøvetur var nødvendig før prosjektet ble skikkelig satt i gang. Her fra Istanbul. (Foto: NRKP3)
Line har ikke reist så mye tidligere. Men en liten prøvetur var nødvendig før prosjektet ble skikkelig satt i gang. Her fra Istanbul. (Foto: NRKP3)

Jomfruturen

Line er livredd, bokstavelig talt. Det er også derfor hun aldri har reist ordentlig tidligere.

– Jeg har alltid laget meg grunner til ikke å reise: Jeg hakke tid, jeg må betale gjelda, hvem skal passe katten min Tut. Det er jo mye safere å jobbe, Netflixe, spise og sove på min egen pute. Hehe.

Så du er ikke så glad i å reise?

– Jeg har jo reist til de typiske ferieplassene, altså, langdryge bilturer med familien og billige charterturer med venner, men aldri på en ordentlig “reise-reise” som dette her.

– Jeg forestiller meg at det finnes magiske eventyr og artige mennesker der ute i verden, men jeg har aldri turt – både fordi jeg er livredd for å dø, og fordi jeg liksom alltid har vært så forbanna fornuftig!, sier hun.

Reiseruta

Det er ikke rent få land Line skal besøke.

– Det er helt koko bananas. Jeg starter i Russland, drar videre til Iran, Sør-Korea, Australia, Peru, Bolivia, Malawi og Tanzania.

– Så hvis noen har en kusine med en dobbeltseng i Australia eller kanskje veit om en veldig gavmild kokk som jeg kunne fått restenudler av i Sør-Korea? Da blir jeg megafornøyd. Tips meg!, sier hun.

Hva ser du mest frem til?

– Jeg håper å bli tøffere, og for en gangs skyld følge drømmene og ikke fornuften! Så planen min er å slakte en slange i Amazonas, bli popstjerne i Sør-Korea og nå blir jeg latterlig flau, men jeg lurer på om jeg kanskje skal prøve å fikse mitt livs første onenight-stand. Jeg håper ikke pappa leser dette.

– Også ser jeg veldig frem til å overleve, avslutter hun.

 


 

Bli bedre kjent med Line:

 1. Min helt: Live Nelvik sier det er henne. Hun sitter redd ved siden av meg. Jeg heller mer mot pappa-mamma.
 2. Jeg blir stressa når: De jeg er glad i ikke tar telefonen.
 3. Dette skjedde i verden da jeg ble født: Hubble-teleskopet ble sendt opp, Mona Grudt vant Miss World og Twin Peaks hadde premiere.
 4. Meg beskrevet med ett ord: Brekete.
 5. Kan ikke leve uten: Mobiltelefonen. Og katten min, Tut.
 6. Hverdagen hadde vært enklere hvis… Vi hadde teleporter, som på Star Trek.
 7. Guilty pleasure: Enya – Caribbean Blue, og Holiday-dip.
 8. Verste uvane: Er generelt skikkelig bekymra, og lar meg alltid friste av smelta ost .
 9. Jeg håper å bli husket for: Å være tynn og deilig 😉
 10. En typisk søndag for meg: Da står jeg opp sånn i åtte-tida, brenner mine favoritt-kaffebønner over et rugknekkebrød, for å så møte venner i parken over en piknik-kurv, før jeg prøver å rekke en spinning-time. Og jo, hver søndag liker jeg også å teste en ny oppskrift som jeg finner på min favoritt-matblogg! … NEIDA. Jeg står opp i tolv-tida og legger meg på sofaen for å se på Netflix med katten min Tut.
 11. Jeg hadde risikert livet for: Å reise ut i verdensrommet.
 12. Min livsfilosofi: Stay happy and glorious forever and ever, give the world a big smile, and love the one you love till the day you die!
 13. Det mest interessante som har skjedd/skjer i verden i år: NASA fant en planet ute i universet, som ligner noe sjukt på vår egen jordklode. IIIK!
 14. Mental alder: Mest 73, og litt 16.

Hjelp Line via Snapchat, Instagram og Facebook. Du kan også høre reiseoppdateringer på P3morgen underveis, og TV-serien «Line Jorda rundt» kommer 30. september på NRK 3.