- Dette er Lines reise
- Line reiser uten penger til mat og overnatting
- Underveis er Line avhengig av tips og råd fra følgere i sosiale medier
- Landene hun skal besøke er Russland, Iran, Sør-Korea, Australia, Peru, Bolivia, Malawi og Tanzania
- Instagram: @Linejordarundt, Snapchat: Linejordarundt, Facebook: NRKP3
- Avreise er 20. august
- Hør Lines reiseoppdateringer på P3morgen
- Se tv-serien “Line jorda rundt” 30. september på NRK 3
Mye kan skje på tur!
I høst skal programleder Line Elvsåshagen (“Vi under 1.60”, “Lunsjkake”) reise jorda rundt – uten penger, og ved hjelp av sosiale medier – for å snekre kvalitets-tv på NRK 3.
Det kan bli spennende av flere grunner: For det første har hun lite erfaring med å reise fra før av. For det andre er hun bekymra for det aller meste som kan skje.
Men hva med hennes nærmeste?
LES OGSÅ:
Pappas bekymring
Pappaen til Line, Harald Elvsåshagen, påpeker at litt bekymring er på sin plass.
– Jeg er ikke så redd for at hun skal gjøre dumme ting, men selvfølgelig urolig for at hun skal havne i vanskelige situasjoner. Hun er engstelig og spent, men har fått melding av meg om at det skulle bare mangle, sier han.
Fra far til datter kommer også et kontant reisetips.
– Gå inn i situasjonene og vær deg selv med hele deg. Det er mer enn tilstrekkelig, og vil redusere angsten din, sier han.
Vennenes bekymring
Vennene til Line har også sine bekymringer. For bestevenninna Toril Myreng er det mye som står og faller på sveisen.
– Jeg er noe redd for at Line blir fengslet i Iran grunnet ukonvensjonell hårsveis. Og hun er jo en dyrevenn, så jeg er litt redd for at katten hennes Tut får seg en venn eller sju på hjemreisen. Også må hun være nøye med å sjekke om det er lefse eller varm klut på flyet.
Kompisen Gisle Agledahl tar det hele med knusende ro.
– Jeg er faktisk ikke så bekymra! Mest av alt veldig fornøyd med at Line endelig skal oppleve noe annet enn sin egen sofakrok.
– Mitt tips til Line er å være uredd. Ikke dum, riktignok, men å være litt naiv på tur åpner gjerne for uventa opplevelser: Gå deg vill i jungelen, drikk te med prostituerte og dans med sjiraffer, avslutter Agledahl.
LES OGSÅ:
Blir det jordskjelv har vi ambassadene på hurtigtast!
Lines topp fem redsler:
At ingen vil hjelpe meg
– Da er jeg fucked! Da blir jeg stående ute i verden helt aleine, mamma mia!
Vil du hjelpe Line? Nå henne via Snapchat, Instagram og Facebook. Du kan også høre reiseoppdateringer på P3morgen underveis, og TV-serien «Line Jorda rundt» kommer 30. september på NRK 3.
Naturkatastrofer
– Jeg ser for meg at det kommer en tsunami i Sør-Korea, jordskjelv i Peru og kanskje hetebølge i Tanzania. Jeg pugger sikkerhetsrutiner i katastrofeområder så ofte jeg har tid.
I 2014 ble Sør-Korea, nærmere bestemt Hongnam og Yeonam, rammet av en flom som drepte 10 mennesker, men i følge Wikipedia tilhører de verste naturkatastrofene sjeldenhetene. Den mest vanlige trusselen er tyfoner og kraftige regnstormer. I Peru er små jordskjelv relativt vanlige, men det forrige virkelig farlige skjelvet skjedde i Pisco i 2007. I Tanzania er det først og fremst leirskred Line “bør” bekymre seg for.
Se tjukk ut
– Jeg har en dobbelthake der det er plass til et helt fotball-lag, så jeg gruer meg til at den skal gå offentlig.
I følge den lite troverdige artikkelen What Causes a Double Chin på det enda mindre troverdige internettet, er dobbelthake “en tilstand der et lag med fett eller vann akkumuleres under huden rundt nakken som oftest forekommer hos overvektige og eldre”.
Biller med vinger
– Jeg tror det finnes biller så store som hus i Amazonas og når de har vinger i tillegg blir de litt som små modellfly på LSD.
Billearten Titanus giganteus holder utelukkende til i Amazonas, og kan bli opp til 17 centimeter i størrelse, kun overgått av Dynastes hercules. Wikipedia oppgir at Titanus giganteus er sterk nok til å “knekke en blyant” og “penetrere menneskelig hud”.
Generell død
– Jeg er redd for at noen kidnapper meg og putter meg inn i et rom med torturredskaper for så å voldta meg og knivstikke meg til døde.
Det finnes tilsynelatende ingen statistikk på hvor mange turister som årlig blir både kidnappet, voldtatt, torturert og knivstukket. Det kan i seg selv være et godt tegn.