Et iransk skråblikk på demokratiet

Den iranske reporteren Bijan er tilbake, nå for å dekke det norske valget med et kritisk blikk på demokratiet.

Sist vi så ham var under Eurovision Song Contest, da han dekket bidraget til den norsk-iranske finalisten Tooji. Denne gangen har Bijan tatt turen til Norge for å dekke valget.

Se også: Iran elsker Tooji

Som eneste utsending fra den iranske tv-kanalen Tekon Bekon har Bijan ett samfunnsoppdrag i Norge – å vise hvordan et vestlig demokrati virkelig er.

– Jeg skal vise folket hjemme i Iran hvor farlig den mørke, demokratiske vinden som blåser over Europa egentlig er, og sørge for at vi holder oss til styringsett som faktisk fungerer, sier Bijan.

Den norske stat kastrerer norske menn systematisk. Guttene her blir frarøvet ballene allerede i barnehagen.

Frarøves ballene

For en uke siden ankom reporteren Oslo i en varebil for å dekke innspurten av det norske valget. Det første som slo Bijan var forskjellen på norske og iranske jenter.

– De norske jentene går rundt uten bånd, og ser mest ut som gledespiker i en dårlig jødisk-produsert amerikansk actionkomedie.

I løpet av tiden i Norge har Bijan kunnet rapportere om det han kaller kastrasjon av norske menn.

– Den norske stat kastrerer norske menn systematisk. Guttene her blir frarøvet ballene allerede i barnehagen, slik at kvinner kan gå med dem i håndvesken eller slipe dem til en liten testikkeldiamant de kan ha rundt lillefingeren.

Jeg hadde håpet at mine muslimske brødre hadde gjort Norge til et muslimsk land, så jeg ble fryktelig skuffet da jeg kom hit.

Bijans prakteksemplar på en norsk mann uten baller, er Audun Lysbakken, leder for «The Norwegian Pussy Party», her til lands kalt Sosialistisk Venstreparti (SV). I en av reportasjene, som P3.no vil publisere fra i morgen og frem til valget, vil Bijan blant annet ta seg en prat med de «ikke-eksisterende» ballene til Lysbakken.

– Den norske mannen er den norske kvinnen. I Iran blir man født som mann og beholder ballene. Kvinnen skal finne sin plass på kjøkkenet.

– Hvilke tanker har du om kvotering?

– Kvotering? Hva er det? Er det en sånn kvote for å kjøpe sprit?

Det tapte paradis

Ettersom han fortsatt ikke har funnet et toalett som lever opp til persisk standard, har Bijan holdt seg i en uke. Og det er ikke bare toalettene som har skuffet ham.

– Jeg hadde håpet at mine muslimske brødre hadde gjort Norge til et muslimsk land, så jeg ble fryktelig skuffet da jeg kom hit.

Da Bijan kom til Oslo, hadde han hørt at han måtte dra til det eneste paradiset i Norge, nemlig Grønland.

– Mine muslimske brødre blir sniknorskifisert. Staten betaler hvite nordmenn for å flytte til Grønland. I tillegg har Mattilsynet kommet og ødelagt den gode kebaben. Nå må man selge sånn løvbiff med demokratisaus.

Vi kan følge Bijans dekning av valget her på p3.no, men som Bijan selv påpeker:

– Dette er for iranere i Norge og hjemme i Iran, ikke nordmenn.

Se også: Har du fått med deg reportasjene til Bijan?

Alle episodene