Alternativt flagg på 17. mai?

Det er åpnet for bruk av andre flagg enn det norske på nasjonaldagen. Her er ti megagode forslag.

1. South Georgia and the South Sandwich Islands

South-Georgia-and-the-South-Sandwich-Islands

Det detaljerte våpenskjoldet til denne britiske øygruppen, viser en tom rustning bak et skjold med en fakkelholdene løve, flankert av en sel og en gulltoppingvin. På hjelmen til rustningen står det et lite reinsdyr.

2. Isle of Man

Isle-of-Man

Øya mellom Irland og England har valgt å pryde sitt flagg med et slags hakekors av bein.

3. Mozambique

Mozambique

Mozambique har et bilde av en åpen bok som representerer viktigheten av utdannelse på sitt flagg. Men enda viktigere er hagearbeid og krig, som vi ser av hakken og automatgeværet som ligger i kryss over boka.

4. Guam

Guam

Guams flagg har en vaginaformet åpning hvor man ser en strand, en palme og en båt. Stort pluss for å skrive “GUAM”, slik at ingen er i tvil.

5. Nepal

Nepal

Respekt til Nepal for å gå i mot tradisjonen med at alle flagg skal være firkanta, og bare si “fuck you, vårt flagg er to trekanter”.

6. Antarktis

Antarktis

Lyseblått og hvitt utgjør en fin fargekombinasjon på Antarktis’ flagg. Spørsmål: Må det lages nytt flagg når isen smelter?

7. Bhutan

Buthan

Bhutans flagg minner litt om en tatovering fra 2002. En stor drage (tordendrage!!!) holder verdifulle edelstener i alle klørne.

8. Libya under Gaddafi

Libya

Dette flagget var det Gaddafi som fant på. Da han døde i 2011 ble det bytta ut.

9. Belize

Belize

Belize har det eneste flagget i verden hvor mennesker er avbildet. En svart og en hvit skogsarbeider (som også er gode venner, nesten som brødre, får vi anta) står sammen i en krans av femti mahogniblader.

10. Turkmenistan

Turkmenistan

Turkmenistan flotter seg med det mest detaljerte flagget i verden. Før den turkmenske nasjonaldagen bruker skolebarna opptil trettiseks uker på å fargelegge de fem teppemønstrene som symboliserer ulike sider ved turkmensk kultur og tradisjon.

Siste humorsaker: