5080 lager nyhetsjulekalender

Klare med julereportere, juleeksperter og eksperter på ekspertene.

SE: 5080s nyhetsjulekalender

Torsdag 29. november sendte NRK3 siste episode av det kritikerroste programmet “5080 Nyhetskanalen”. Nå skal 5080 – Norges julemester – dekke juleoppkjøringen for P3.no og NRK.no, med daglige oppdateringer i det velkjente tidsrommet 1.-24. desember.

SE: Alle TV-episodene av “5080 Nyhetskanalen”

Hvem har ansvaret for julen?

— Noen må ta et skikkelig tak for at folk skal kunne danne seg et bilde av hva julen er, og vi er best på juledekning fordi vi har det beste juleteamet. Der de andre kanalene kun har julereportere og juleeksperter, har vi reportere, eksperter og eksperter på ekspertene, forklarer nyhetsanker i 5080, Markus Gaupås Johansen.

Har julen nyhetsverdi?

— Ja, det er klart. Den tar jo utgangspunkt i tidenes nyhet, nemlig at vi begynte å telle årene oppover og ikke nedover. Folk var lei av å leve i for eksempel år 150 før Kristus, de ville leve etter Kristus.

Reporter i 5080 Nyhetskanalen, Sturle Vik Pedersen, er klar på at julen også kan kritiseres:

— Et problem med julen er at det er ikke er noen klar ansvarsfordeling. Hvem har ansvaret for julen, er det kirken, nissen eller regjeringen? Nå er jo selvsagt dette opp til ekspertene, og ikke oss, å bedømme.

Se et klipp fra “5080 Nyhetskanalen” på NRK3 her:

 

Jordens undergang

Markus Gaupås Johansen tror julen 2012 kommer til å bli veldig spesiell:

— Selve juledagene kommer jo til å bli svært annerledes i år, siden jorden med all sannsynlighet kommer til å gå under 21. desember, slik at det ikke kommer til å finnes noen verden for eksempel på julaften.

Men hva hvis dette ikke skjer, og vi våkner opp 22. desember, har dere noen plan for hva dere skal gjøre da?

— Det blir et veldig hypotetisk spørsmål.

Inspirert av andre julekalendere

Sturle Vik Pedersen, innrømmer at 5080 har latt seg inspirere av tidligere julekalendere i sitt arbeid:

— “The Julekalender” har betydd mye for oss, siden de også laget en episode per dag som handlet om jul, og nå skal den jo sendes på TV 2 Zebra i år. Jeg vil understreke at vi ikke frykter denne konkurransen, men tror nok både vi og “The Julekalender” kommer til å skjerpe oss litt ekstra.

Men “The Julekalender” er vel en reprise?

— Ja, men det kan hende de går inn og redigerer episodene på nytt, det er ikke opp til meg å avgjøre.

Til slutt, Sturle: Hva er deres beste juleminne?

— Der er jeg ganske sikker på at jeg kan svare for begge: Det er når det koker på juledesken og ingen vet hva som skjer, men at det er noe som skjer.

SE: 5080s nyhetsjulekalender