Voldens verste konsekvens

2
Skrevet av:
Publisert 15:28 13 februar, 2012
Kristian (18) ble slått ihjel

Sommeren 2005 drar Kristian på fest i nabolaget, for å så ta en tur på byen. Den uskyldige byturen får en brutal vending når Kristian uprovosert blir slått ned utenfor utestedet “Rødt kort” i Oslo. Etter 14 dager i koma dør Kristian, bare 18 år gammel.

TEMA UNGDOMSVOLD: P3-dokumentaren “Bolebyen Arendal” setter denne uka fokus på slosskultur og ungdomsvold. Hallo P3 lurer på: Har du opplevd vold på byen? Fortell oss om dine erfaringer i kommentarfeltet.
Minnevegg laget for Kristian (Foto: Privat)

Minnevegg laget for Kristian (Foto: Privat)


Kristians historie: Første gang på byen

Det er en varm sommerdag i juli 2005. Etter en helgetur på hytta med foreldrene drar Kristian på 18 år på byen med noen kamerater, deriblant Jørgen. Jørgen forteller at de tilfeldigvis havner på puben “Rødt kort” i Oslo, da noen måtte på do. Det er første gang Jørgen er på et utested og lite visste han om at dette skulle bli en av de mest dramatiske kveldene i hans liv.

 – Jeg stod litt borti gata fordi jeg møtte en arbeidskollega. Jeg stod å snakka litt med han, og så hørte jeg et glass knuse. Jeg snudde meg, og så Kristian falle om, stiv som en stokk.

Jørgen løper bort for å prøve å få kontroll på situasjonen.

-Det rant blod ut av munnen og nesa på han, så da skjønte jeg det var ganske ille.

-Det rant blod ut av munnen og nesa på han, så da skjønte jeg det var ganske ille.

Da Jørgen spurte hvem som slo Kristian, fikk han tydelig svar og forteller han at han opptattet gjerningsmannen som stolt.

 

– En telefon vi absolutt ikke ville ha

Foreldrene Anne Grete og Bjarne fikk den telefonen alle foreldre er redde for å få. Klokka 02 blir de vekket av politiet som ringer. De forteller at sønnen deres har blitt slått ned. Den automatiske reaksjonen var at de ville dra ned på politistasjonen.

– Jeg tenkte at vi bare kunne hente ham og dra hjem. Da sa politiet: “Nei, dere må ta kontakt med Aker Sykehus”.

Kristian del 1

Kristian Hjeltnes (Foto: Privat)

Kristian Hjeltnes (Foto: Privat)

Hør også P3 Dokumentaren om slosskulturen i Arendal.

Ikke ved bevissthet

Når foreldrene ankommer sykehuset er Kristian ikke bevisst, men begever seg noe. Moren, Anne Grete, får opplyst om at dette er noe som skjer hver helg. Hun får vite at alkoholen må komme ut av kroppen før han skal kunne svare når hun snakker til han. Det er først når det kommer en lege på jobb, at de skjønner alvoret.

Etter hvert får familien beskjed om at hjerneskadene er så store at om Kristian overlever, kommer han aldri til å bli seg selv igjen. Men mest sannsynlig kommer han til å dø.

Etter 14 dager i koma dør Kristian.

Si din mening: Har du opplevd vold på byen? Fortell oss din opplevelse i kommentarfeltet.

 

Urettferdig

Han som slo ned Kristian var bare 17 år denne julikvelden. Kameraten Jørgen får spørsmålet om han er bitter på gjerningsmannen. Han svarer at han på en måte har fått straffen sin.

– Han må leve med dette resten av livet, at han har drept en kar.

– Han må leve dette resten av livet, at han har drept en kar.

Anne Grete forteller at det er vanskelig når en gutt på 18 år dør av et knyttneve slag i tinningen.

– Dette er veldig urettferdig, tenkte vi. Hør foreldrene fortelle mer i lydklippet under:

Kristian del 2

Startet minnefond

Da storebroren til Kristian, Øyvind, døde av kreft i 2010, startet Anne Grete et minnefond for å utelukkende hjelpe ungdom på Ellingsrudåsen. Formålet er å skape et trygt og godt nabomiljø.

Reporter i denne saken var Frid Kvalpskarsmo Hansen.

[polldaddy poll=”5940020″]

 

Kristian på fotballkamp med venner (Foto: Privat)

Kristian på fotballkamp med venner (Foto: Privat)

FORTELL OSS DIN HISTORIE: P3-dokumentaren “Bolebyen Arendal” setter denne uka fokus på slosskultur og ungdomsvold. Hallo P3 lurer på: Har du opplevd vold på byen? Fortell oss om dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Voldens verste konsekvens"