Æ vil bare dive!

X
Skrevet av:
Publisert 9:41 6 september, 2012

Crooneren i Sirkus Eliassen skaffer seg middagsmat på en særdeles uortodoks måte.

Foto: Tom Øverlie/NRK

Se for deg at du jobber i kassa i en dagligvarebutikk, skiftet er over, det er sent og du er på vei hjem. Plutselig hører du mistenkelige lyder fra søppelcontaineren rett utenfor. Du kjenner hårene reise seg. Er det den sagnomsuste rotta du har hørt så mye snakk om? 

LES OGSÅ: Er Tuva den kvinnelige hulken?

Neida, det er ingen ringere enn radioprinsen Magnus Eliassen som romsterer nede i containeren. Den ene halvdelen av hitmaskineriet Sirkus Eliassen, har nemlig drevet med dumpster diving siden han var på turné med legendariske The Spectacle i Europa for noen år siden.

– Jeg syntes det var veldig spennende og vi levde hele måneden uten å bruke penger på mat, sier Magnus Eliassen til Hallo P3.

Dumpster diving er, for de uinnvidde, gjenbruk av andres avfall. Det kan være alt fra en pakke ost som er gått ut på dato, til en boks hermetiske bønner man kvitter seg med pga. emballasjeskader. Dumpster divere, som gjerne er friganere, gjør nytte av disse produktene.

Hør hele historien her:

Magnus Eliassen snakker om dumpster diving

Selv om den tidligere smørsangeren har idéologiske grunner til å drive søppelsanking, er det økonomisk aspektet en fin bonus. Siden i fjor sommer har eldstemann Eliassen brukte rundt 200 kroner på mat i butikk, resten har han funnet bak butikken.

HØR LYTTERNES SPARETIPS I VÅR PODKAST

– Jeg står hundre prosent inne for dette. Det å rote i søpla er en av de tingene som beskriver meg og min personlighet best, ler Eliassen.

Hør Magnus sine sparetips her:

Magnus Eliassen snakker om dumpster diving i

Nordlendingen er inneforstått med at ikke alle ønsker å adoptere livsstilen han lever, men har likevel noen tips til folk der ute som vil leve litt billigere enn de gjør i dag.

BLI VENN MED HALLO P3 PÅ FACEBOOK OG HOLD DEG OPPDATERT

– Det er et stort problem at vi kaster mye mat hjemme. Man kan bli bedre på å nyttegjøre seg den maten ved å lage større porsjoner man fryser ned, fremfor å kaste restene, avslutter Eliassen.

Tags: , , , , ,

Del "Æ vil bare dive!"