Et talkshow som vil få deg i knestående

På onsdag begynner det mest absurde talkshowet du noensinne har sett.

Onsdag 8. januar klokka 21.25 begynner et nytt og absurd talkshow på NRK3.  Berrum & Beyer, eller Verdens beste talkshow om du vil, kommer til å pirre og overraske publikum i høyt tempo, og talkshow-strikken blir tøyd til det ytterste.

Verdens beste talkshow

– Et nytt talkshow er noe Norge trenger. Ingen hadde tatt tittelen Verdens beste talkshow, så da tok vi det, sier Lars Berrum fornøyd.

Han og Martin Beyer-Olsen er kjente P3-fjes for de aller fleste. Lars har blant annet laga Kjendisprat med Lars BerrumFestivalhjelpen og radioprogrammet Boller og Burritos.  Martin Beyer-Olsen har leda Martin Beyer- Olsen Live på søndagene og vært med i Torsdag kveld fra Nydalen.

Hvorfor er det verdens beste talkshow?

– Vi er ikke verdens beste talkshow-verter, men vi har de beste gjestene, de beste researcherne og uten tvil det beste publikumet. Når man har den tittelen på et program får man dessuten booka de aller beste gjestene, sier Martin Beyer.

Han legger til at de dessuten har fått et hensiktsmessig forsprang på endel andre talkshow, siden Verdens beste talkshow begynner å sende så tidlig i det nye året.

bb-3

Har booka Hitler

– Lindmo, Skavlan og alle der har ikke begynt å booke gjester ennå. Vi har et vidt spekter av gjester og vi har endelig fått bekreftet at vi får besøk av en av de største kjendisene noensinne allerede i første program; nemlig Adolf Hitler. Han har ikke gjort et intervju på veldig lenge.

Den kjente Nazi-lederen, forfatteren og massemorderen gjør altså sitt første intervju siden han forgiftet og skjøt seg selv for over 60 år siden.

– Vi gleder oss også veldig til Sigmund Freud kommer. Vi er veldig opptatt av psykoanalyse, sier Lars Berrum.

Hvordan er rollefordelingen i talkshowet?

Programledere som ikke er likestilte, det er nettopp sånt som gjør verden til et dårligere sted.

– Det er det som er så bra. Det er helt likestilt. Vi er to likestilte programledere, og ingen sidekick. Vi er for likt menneskeverd. Programledere som ikke er likestilte, det er nettopp sånt som gjør verden til et dårligere sted. Det er et av mange skjulte budskap vi har i programmet, forteller de to talkshowvertene til P3.no. 

Hvor viktig er det for dere at dere er likestilte programledere?

– 50/50. Ikke så viktig, egentlig.

bb-27

Høyt tempo

Lars Berrum og Martin Beyer mener at Verdens beste talkshow stiller store krav til publikum, men har stor tillit til at NRK3-seerne tar utfordringen.

– Det er et talkshow med høyt tempo, uten overforklaringer. Det går kjapt og folk bør sette av fem minutt etterpå til å gå en tur, sier Lars.

De bør gå en tur i valgfritt tempo, meditere eller ta LSD.

– Ja, de bør gå en tur i valgfritt tempo, meditere eller ta LSD, skyter Martin inn.

Hva er best med å være talkshowvert?

– Å få gå i blazer. Vi er heldige som får ha penjakke på jobb, og selvfølgelig muligheten til å kunne bli  snakka om i samme åndedrag som for eksempel Skavlan, Thomas Zeltzer, J.Leno og Jimmy Fallon, sier Beyer.

Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen har kjent hverandre i mange år, og fant hverandre på en stand-up scene. På spørsmål om hva som er det beste med Martin som talkshowvert, svarer Lars Berrum:

– For min del er det at han er så flink til å snakke og si ord riktig. Det er noe jeg setter enormt stor pris i med folk. Det er nemlig noe jeg mangler. Det er utrolig gøy å lage tv med noen man ‘bonder’ skikkelig med humoren til.

Eksistensiell åpenbaring

Hva liker du best med Lars da, Martin?

– Det må vel bli at han tør å være gær’n og er politisk satirisk. Han sier det folk ikke tør å si. Han er en slags blanding av Geir Schau og Jonas Gahr Støre. Midt mellom Geir og Gahr.

Verdens beste talkshow har også med seg en annen P3-kjenning, nemlig Olli Wermskog.

– Vi har med oss verdens beste publikumsoppvarmer. Han varmer opp 18 show i uka, i Sverige og Finland, sier de likestilte programlederne.

I beskrivelsen av programmet står det at du må finne ut hvem du er selv, før du kan finne ut hva du synes.

Kan man få eksistensiell krise av se på?

– Nei, men en eksistensiell åpenbaring kan man sikkert få, sier Beyer. 

På onsdag kan du se første episode av et talkshow fylt med de mest absurde og utrolige opplevelsene du kan tenke deg.

I følge Berrum&Beyer vil overraskelsene smelle deg i bakken og pirrende innslag vil få deg i knestående.

Berrum&Beyer ser du på NRK3, onsdager klokka 21.25.

Men mens du venter:

Se noen høydepunkter fra Lars og Martins påfunn i P3

Lars Berrum og Martin Beyer-Olsen har funnet på mye rart mens de har jobba i P3. Martin Beyer-Olsen dukket blant annet opp i Boller&Burritos som den kramgode viseartisten Kalle Larsson, her med en liten reklamesnutt for sin grymme kassett.

Kalle Larsson:

Lars Berrum reiste rundt på festivaler en hel sommer sammen med Olli Wermskog, for å friskmelde eller sykemelde.
Festivalhjelpen:

Se alle episodene av Festivalhjelpen her!
I Boller&Burritos laga Lars Berrum og Olli Wermskog hiten “Bratwurst”, med musikkvideo.
Bratwurst: